Nieuws

Telenet biedt internetverbinding met gigabitsnelheid aan

Telenet heeft vandaag de Giga Speedboost gelanceerd. Dit is een optie waarmee klanten hun abonnementen een stevige upgrade kunnen geven. De optie verhoogt de downloadsnelheid tot 1 Gigabit per seconde.

Het blijft de afgelopen dagen niet stil rond Telenet. Er zijn de perikelen rond de overname van het Waalse telecombedrijf VOO, maar er zijn vooral volop nieuwe lanceringen deze week. Maandag pakte Telenet uit met het nieuws dat de internetsnelheid van alle abonnementen zal verhoogd worden. Het topje van de ijsberg was het nieuwe All Internet-pakket. Met deze formule krijg je als klant onbeperkt internet met een snelheid van 300 Megabit per seconde. Dit abonnement kost €54 per maand.

Maar dat was nog niet alles wat Telenet in de aanbieding heeft deze week. Vandaag lanceerde Telenet de Giga Speedboost. Een optie waarmee de downloadsnelheid van de internetverbinding kan opgetrokken tot 1 Gbit/s. De uploadsnelheid bedraagt 40 Mbit/s. Deze optie zit niet inbegrepen in een standaard abonnement en kost €15 per maand. De optie zal ook worden toegevoegd aan de nieuwe All Internet-formule, wat het de goedkoopste formule maakt met gigabitsnelheid.

Nieuwe modems

Via een medewerker van Telenet wist Tweakers de informatie te bekomen dat Telenet ook twee gloednieuwe modems aan het testen is. Deze zullen normaal gezien vanaf het najaar in gebruik kunnen genomen worden. Deze nieuwe docsis 3.1-modems komen in een versie met en zonder wifi. De laatste zou twee aansluitingen bevatten voor telefoonlijnen, vier ethernetpoorten en een WAN-aansluiting, maar die is net als de USB-poort niet voor particuliere gebruikers. Deze modem zou een theoretische maximumsnelheid van 10 Gbit/s hebben.

Klanten die voor de Giga Speedboost kiezen, kunnen hun oude modem omruilen voor de docsis 3.1-modem. Dit is zeker geen vereiste om gigabitsnelheid te kunnen gebruiken, want volgens Telenet zou in theorie elke modem dit moeten aankunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business