Facebook bevestigt

Het sociale mediaplatform test niet alleen het verbergen van het aantal likes, ook het aantal reacties en aantal keren dat een bericht is bekeken worden op privé gezet.

In opvolging van Instagram, is nu ook Facebook begonnen met het verbergen van het aantal likes. Het nog altijd populaire platform is het op dit moment aan het testen in Australië. Dat laat een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf weten.

 

Welzijn

Met de test wil Facebook onderzoeken of het verbergen van het aantal likes een positieve invloed heeft op het welzijn van hun gebruikers. Een woordvoerder van het bedrijf meldt het volgende: “We voeren een beperkte test uit waarbij het aantal likes, reacties en het aantal keer dat een video is bekeken, op privé worden gezet”. De bevestiging komt een aantal weken nadat Jane Manchun Wong het nieuws naar buiten bracht. Zij vond de functie in de code van de Android-applicatie. Volgens Jane is het voor Facebook-gebruikers nog wel mogelijk om een lijst te zien van mensen die een like of een reactie hebben gegeven op een post. Door op het bericht te klikken zou de lijst  dan vervolgens verschijnen, maar het aantal likes, reacties of views is niet meer te zien in het nieuwsoverzicht.

Uitbreiding

Facebook wil met de test feedback verzamelen om erachter te komen of het de ervaring van gebruikers zal verbeteren. Het verbergen van het aantal likes op Instagram begon in juli en wordt inmiddels gebruikt in zeven landen, te noemen Canada, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Australië, Ierland, Italië en Japan. Facebook is vandaag begonnen met de test in Australië, en het is nog afwachten of en wanneer het deze kant op komt. Daar heeft het bedrijf verder geen uitspraken over gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here