Nieuws

Auto’s van General Motors krijgen binnenkort de stem van Alexa

Ieders favoriete virtuele assistent Alexa is stilaan niet meer weg te denken uit de maatschappij. Zelfs in de auto is het al mogelijk om een gesprekje te hebben met Alexa. Vanaf 2020 zullen auto’s van General Motors deze functie ook bezitten.

General Motors maakte woensdag het nieuws bekend dat het een samenwerkingsakkoord heeft gesloten met Amazon. Vanaf 2020 zal er een upgrade ter beschikking worden gesteld die de stem van virtuele assistent Alexa integreert in de besturingssoftware van de wagen. Alexa kan dan als GPS functioneren, muziek afspelen, bellen of de temperatuur regelen. Je kan je auto eveneens via andere Echo-toestellen die je thuis bezit, verbinden om deze vanaf je wagen te besturen. Auto’s die in 2018 of later van de band rolde, zullen in aanmerking komen voor deze auto. Als je met een Cadillac of Chevrolet rijdt die al enkele jaren oud is, zal Alexa via een externe plug-in aangeboden worden.

General Motors is niet het eerste automerk dat zich heeft laten verleiden door de zwoele stem van Alexa. Ford was de eerste autoproducent die met de spraaktechnologie van Amazon ging experimenteren. Het startte hier al twee jaar geleden mee, voor een beperkt aantal modellen. Later volgde ook nog BMW, Toyota en Audi. Bij de meeste automerken is dit nog eerder experimenteel en nog lang geen standaardfeature.

Alexa voelt vertrouwelijker aan

Het integreren van virtuele assistenten verloopt binnen de auto-industrie nog eerder moeizaam. Geen enkel merk slaagde er tot op heden in om dezelfde kwaliteit als Amazon te benaderen. Vanuit de logica van het oude gezegde “If you can’t beat them, join them” is het niet geheel onlogisch dat sommige bedrijven Amazon de hand hebben gereikt. Het is een samenwerking waar zowel de autobedrijven als Amazon van kunnen profiteren.

Deze stelling wordt ondersteund door onderzoek van GM bij hun klanten. Daaruit bleek dat mensen liever dezelfde stem in de auto horen als die van hun assistent thuis. Amazon kwam eveneens al tot gelijkaardige resultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business