Nieuws

Huawei sluit deal met Nederlandse TomTom voor gebruik navigatie

TomTom
Huawei en TomTom slaan de handen in elkaar.

TomTom gaat Huawei helpen als alternatief voor Google Maps. De Chinese smartphonemaker ligt intussen al meer dan een jaar onder vuur omdat het de Chinese overheid zou helpen op een digitale manier het Westen te bespioneren. Om die reden heeft de Amerikaanse overheid sancties opgelegd waardoor Huawei geen gebruik meer kan maken van Google diensten zoals Google Maps of de Play Store.

Huawei Harmony OS

Door de ban is de smartphonegigant opzoek naar alternatieven om zijn eigen mobiele besturingssysteem te voorzien van de nodige diensten zoals navigatie. TomTom zou daar het ideale alternatief voor zijn zo blijkt uit de deal. Vorige week vrijdag sloten beiden een overeenkomst waarbij TomTom zijn digitale navigatiesystemen zal uitleveren aan het Chinese Huawei. Aan de hand van de TomTom-kaarten kan Huawei zijn eigen Map Kit ontwikkelen dat in 150 landen kan gebruikt worden en in 40 talen beschikbaar is.

Amerika

Echter is de deal tussen beide technologiegiganten niet vrij van kritiek. TomTom dreigt slachtoffer te worden van Amerikaanse sancties. Ook de Nederlandse chipmaker ASML lag eerder al onder vuur en mag onder druk van de Verenigde Staten geen chips meer leveren aan China. Eenzelfde situatie kan zich nu voordoen bij de navigatiegigant. Momenteel zijn er echter geen aanwijzingen die daartoe kunnen leiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business