Nieuws

YouTube Music voortaan voorgeïnstalleerd op Android

Sinds de lancering van YouTube Music probeert Google zijn Play Music te vervangen door de nieuwe app. Echter gaat dat proces enorm traag en stappen gebruikers maar niet over.

Na veel geruchten en berichten zal YouTube Music eindelijk de plaats gaan innemen van Google Play Music. Google heeft laten weten dat het YouTube Music voortaan voorgeïnstalleerd zal meegeven op Android 10-toestellen.

YouTube Music op zichzelf

Tot vandaag waren gebruikers verplicht de app van YT Music zelf te downloaden uit Google Play. Maar daar komt vanaf nu een einde aan. Toestellen die Android 9 Pie en Android 10 voorgeïnstalleerd meekrijgen, zullen dus YouTube Music al aan boord hebben.

Brandon Bilinski, product manager van YouTube Music benadrukt dat abonnees bij Google Play Music gewoon verder kunnen luisteren vanuit de officiële YouTube Music app. Dat wil zeggen dat dit een eerste grote stap is waarbij Google Play Music stilaan gaat verdwijnen.

Vervanging

Die vervanging werd in principe al bij de lancering van YouTube Music zelf aangekondigd. Het bedrijf zei toen al dat de nieuwe muziekdienst Google Play Music uiteindelijk ging vervangen en dat alles wordt getransformeerd in één muziekdienst.

Maar er is één groot nadeel. Huidige gebruikers van Google Play Music stappen maar niet over naar de nieuwe muziekdienst omdat Google er maar niet in slaagt de migratie tussen de twee apps in goede banen te leiden. Bibliotheken, uploads en afspeellijsten worden vaak niet mee overgezet waardoor gebruikers de overstap dus niet wagen. Je wil immers niet al je materiaal verliezen.

Google werkt eraan

De Amerikaanse techwebsite The Verge berichtte dat het om een reactie had gevraagd bij Google. Maar zoals altijd – benadrukt de website – ‘krijgen we te horen dat Google eraan werkt’. Zolang niemand voor 100% zeker is dat de migratie goed werkt, zal niemand ook overstappen.

Intussen promoot de zoekmachine zijn nieuwe muziekdienst zeer agressief. Je hoeft YouTube niet lang open te hebben of er verschijnt hier en daar wel een pop-up die je een Music-abonnement wil aansmeren. Je kan ook bij de videodienst een Premium-abonnement aanschaffen waardoor er geen advertenties meer verschijnen bij het bekijken van video’s. Maar of veel mensen hierop ingaan is nog maar de vraag. Veel gebruikers klagen ook over de agressieve vorm van reclame door het bedrijf.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business