Nieuws

Dominique Leroy wordt geen CEO van KPN

KPN ziet dan toch af van de aanstelling van Dominique Leroy als nieuwe CEO. Dat maakte de Nederlandse telecomoperator vanochtend zelf bekend op zijn website.

KPN publiceerde deze ochtend een persbericht op zijn website met een opvallende mededeling. Daarin was te lezen dat Dominique Leroy niet langer meer in aanmerking komt voor de rol van CEO. Ze zou deze positie nochtans normaal gesproken vanaf 1 december vervullen.

De reden waarom KPN plots zijn kar keert, hoeft niet ver gezocht te worden. Er loopt op dit moment een gerechtelijk onderzoek tegen Leroy. De voormalige topvrouw van Proximus wordt er van verdacht aandelen met voorkennis verhandeld te hebben. In augustus verkocht ze voor bijna 300.000 € aan aandelen van het bedrijf. Enkele weken later lekte het nieuws uit dat ze zou opstappen als CEO van Proximus en naar KPN zou verhuizen. Dat deed op zijn beurt de waarde van aandelen van Proximus sterk dalen. Het parket onderzoekt of de verkoop van de aandelen door Leroy kunnen gelinkt worden aan haar vertrek bij Proximus. Op 19 september verrichte het parket hier nog een huiszoeking voor bij Leroy.

‘Moeilijke beslissing’

Dominique Leroy ontkent met klem al deze beschuldigingen. Toch heeft KPN besloten om het resultaat van het onderzoek niet af te wachten. De telecomoperator ziet zich genoodzaakt de kandidatuur van Leroy niet langer te weerhouden. In de persmededeling wordt gezegd dat de onzekerheid rond de persoon van Leroy ‘niet in het belang van KPN en zijn aandeelhouders is’. Toch was het naar verluidt wel ‘een moeilijke beslissing gezien het palmares van Leroy als bestuurder’.

KPN zal zijn aandeelhoudersvergadering van eind oktober uitstellen. Het bedrijf moet nu volop op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de positie van CEO.

UPDATE: Voorzitter van de Raad van Bestuur Stefaan De Clerck (Proximus) heeft inmiddels ook gereageerd op het bericht van KPN. Hij maakte duidelijk dat een terugkeer van Leroy bij Proximus uitgesloten is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business