Nieuws

Mazda kondigt op 23 oktober eerste elektrische wagen aan

Mazda zal op 23 oktober zijn langverwachte eerste elektrische wagen onthullen voor de wereld. Er is maar weinig bekend, het automerk zal ons vermoedelijk verrassen.

Het heeft nu lang genoeg geduurd. Het koppige Mazda wilde lang niet beginnen aan de ontwikkeling van een elektrische wagen. Het Japanse automerk is nu wel overstag gegaan omwille van nieuwe Europese regels.

Mazda wil niet

‘Veel Europeanen geloven nog in de brandstofmotor’, zei een senior medewerker van de autobouwer ooit. Het automerk geloofde niet dat elektrische wagens de toekomst waren en bleef halsstarrig investeren in de ontwikkeling van diesel- en benzinemotoren. Met de SkyActiv-reeks bouwde het bedrijf een hele serie aan zuinige motoren, maar overstappen naar elektrisch? Nee hoor.

Tot nu.

Europa

Sinds de nieuwe Europese regelgevingen in verband met emissies kan Mazda niet anders dan zich in de ontwikkeling van elektrische wagens te storten. Daarom gaat het Japanse automerk op 23 oktober op de Tokyo Motor Show een eigen elektrische wagen presenteren. Daarmee ook de eerste van de Japanner. Er zijn nog geen details, maar het zou wel om een volwaardig elektrisch model gaan.

De eerste elektrische Mazda komt vanaf 2020 op de markt. Nadien gaan we ook plug-in hybrides lanceren die in 2021 en 2022 op de markt verschijnen. – Akira Marumoto, CEO Mazda

23 oktober

Zoals vermeld is er bitterweinig informatie beschikbaar. CEO Marumoto had eerder wel al aangegeven dat het bedrijf niet enkel wagens ontwikkelt voor de Europese markt. Vermoedelijk zullen de EV’s van het automerk dus ook in de rest van de wereld te koop zijn. In ieder geval hebben we er momenteel het raden naar. Op maandag 23 oktober zal de autobouwer ons meer vertellen.

Mazda SkyActiv
Mazda dacht dat het zichzelf kon redden met zijn – toch wel – innovatieve SkyActiv-technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business