Nieuws

Mario Kart Tour downloads: zoveel mensen spelen de game

Het aantal Mario Kart Tour downloads is behoorlijk uit de hand gelopen. Toch zal Nintendo niet helemaal tevreden zijn.

Vorige week berichtten we al over de release van Mario Kart Tour. ‘s Werelds meest bekende loodgieter geniet nog altijd van veel fans over de wereld, en ook in België trekt een spelletje met Mario en consorten er in veel bekijks. Hoewel België vanwege de lootboxwet officieel niet Mario Kart Tour kan spelen, is dit via een omweg wel mogelijk. Dat de populariteit van Mario groot is, blijkt wel uit cijfers van analistenbureau Sensor Tower. Volgens dit bureau hebben er 90 miljoen Mario Kart Tour downloads plaatsgevonden.

Mario Kart Tour downloads

Zelfs vergeleken met voorgaande Mario-games is dit aantal vrij bizar te noemen. Zo wist Super Mario Run, het eerste smartphonespel met Mario op de smartphone, in de eerste week ‘slechts’ 13 miljoen downloads te realiseren. Daarmee bezet Super Mario Run de derde plek in de lijst van meeste downloads in de eerste week. Animal Crossing staat op de tweede plek met 14,3 miljoen downloads. Alle spellen van de top drie zijn zowel op Android als iOS te spelen.

Ondanks de downloads zal Nintendo niet heel erg te spreken zijn over de cijfers rondom Mario Kart Tour. Zo lagen de inkomsten in de eerste week volgens het analistenbureau lager dan bij andere games. De omzet van alle Mario Kart Tour downloads in de eerste week bedraagt naar verluidt 12,7 miljoen dollar. Ter vergelijking: Fire Emblem Heroes bracht in week één 28,2 miljoen dollar op, en ook Super Mario Run heeft de overhand met 16,1 miljoen dollar omzet in de eerste week.

Het merendeel van de omzet is afkomstig van iOS-gebruikers; 9,6 miljoen dollar gaven gebruikers van iPhones, iPods en iPads uit via het platform van Apple, wat neerkomt op 75,5 procent van het totaal. Opvallend, want de Android-versie is 53,5 miljoen keer gedownload, en de iOS-versie ‘slechts’ 36,5 miljoen keer.

Betaald abonnement

Mario Kart Tour is inmiddels meer dan een week verkrijgbaar. De game bevat diverse gokelementen en in-app aankopen. Ook is er een betaald abonnement verkrijgbaar. Voor 5,50 euro per maand krijg je extra items en een 200cc-modus. Hoeveel spelers al dit abonnement hebben afgesloten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business