Nieuws

Pixel 4 krijgt ‘Google Assistant bij optillen’

Meer nieuws over de Google Pixel 4. Met Active Edge wordt Google Assistant meteen geactiveerd wanneer je de Pixel 4 optilt. Helaas is deze functie redelijk privacygevoelig, benieuwd hoe Google het deze keer aanpakt.

Ook genaamd ‘raise to talk’. Aldus een rapport dat 9to5Google schreef naar aanleiding van nieuwe tests rond Google Assistant op de toekomstige Pixel 4.

Google en privacy

Concreet betekent raise to talk dat je bij het optillen van je Pixel 4 meteen een commando kan/moet geven aan Google Assistant. Voornamelijk betekent dat dat je de Assistant niet meer met je stem hoeft op te roepen en dat ze dus meteen zal luisteren. Die functie brengt natuurlijk heel wat privacygevoelige zaken naar boven.

Het bedrijf heeft het sowieso al moeilijk en ‘raise to talk’ zal dat er niet beter op maken. Maar volgens 9to5Google zou het bedrijf zich daar maar al te goed bewust van zijn. Verder zou de nieuwe functie ook nog niet meteen beschikbaar zijn bij de release van de Pixel 4.

Vandaag heeft Google al zo’n gelijkaardige functie in werking, Active Edge. Zo kan je met een simpele druk op de zijknoppen van de telefoon Google Assistant oproepen. Het verschil is dat je deze functie zelf aan- en uit kan zetten. Maar met het optillen van je smartphone luistert Google dus elke keer mee. Benieuwd hoe het bedrijf dit gaat aanpakken.

15 oktober

Op 15 oktober staat een nieuw Google-evenement op de planning. Daar zal het onder andere zijn nieuwe Pixel-toestellen onthullen. Het bedrijf stuurde eerder zelf al een aantal teasers de wereld in omdat de geruchten rond het nieuwe toestel zo wijdverspreid waren.  

Vorige week nog kwamen er een aantal nieuwe details over de Pixel 4 naar buiten. Ben je zelf ook benieuwd naar de nieuwe Google Pixel 4? Check dan op 15 oktober zeker Techpulse voor het laatste nieuws!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business