Nieuws

POM QR-codes kunnen gescand worden met Payconiq

Voortaan kunnen POM QR-codes ook via de Payconiq-app gedownload worden. Deze vorm van QR-codes worden zeer frequent gebruikt in België.

POM-code is een variant van de klassieke QR-code die ontwikkeld werd door het Antwerpse bedrijf POM. Het scannen van deze code laat de betaler toe te kiezen welk betaalmiddel hij verkiest. Het is compatibel met verschillende applicaties zoals Bancontact en Mastercard. Dat maakt het mogelijk de betaling van facturen los te koppelen van een banktransactie. In België is de POM-code vaak te zien op facturen.

Ook het scannen van deze codes kan op verscheidene manieren. POM heeft zijn eigen app ontwikkeld, maar in feite lukt dit met elke QR-readerapp en bij sommige smartphones zelfs met de gewone camera. POM heeft nu ook een samenwerking gesloten met Bancontact Payconic Company. Voortaan kunnen facturen dus eenvoudig met de populaire Payconiq-app betaald worden.

Boetes betalen

Vanaf november zal de POM-code ook op verkeersboetes verschijnen. De Federale Overheidsdienst Justitie wilde het mogelijk maken om verkeersboetes sneller en eenvoudig via de smartphone te betalen, maar hanteerde de Europese standaard voor QR-codes. Het probleem was dat deze in België enkel door banken KBC en Belfius ondersteund wordt. Door over te schakelen naar de POM-code, kan deze dienst voor alle Belgen ter beschikking worden gesteld. Nu dus ook via Payconiq.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business