Nieuws

Android 10 update als eerste beschikbaar op Nokia 8.1

HMD Global had de belofte gemaakt dat enkele toestellen aan het einde van 2019 de update naar Android 10 zouden krijgen. De Nokia 8.1 bijt de spits af.

HMD Global is intussen al een tijdje verantwoordelijk voor de productie van Nokia-smartphones. Die smartphones maken allemaal deel uit van het Android One-programma, waardoor je een zuivere Android-versie krijgt en garantie hebt op twee systeemupdates. Toen Android 10 deze zomer uit de doeken werd gedaan, benadrukte het Finse bedrijf dat het ervoor zou zorgen dat enkele toestellen nog voor 2020 de update zouden ontvangen. De Nokia 8.1 die eind vorig jaar gelanceerd werd, ontvangt nu als eerste de update.

Het is tegelijk geen verrassing dat de Nokia 8.1 de spits mag afbijten. Het is een van de duurdere toestellen van Nokia en maakte ook deel uit van de bèta-testgroep.

Android 10 downloaden

De update naar Android 10 kan je eenvoudig downloaden door in de instellingen naar de systeemupdates te navigeren en naar updates te zoeken. De update zelf is redelijk groot (iets minder dan 1,5 gigabyte), dus we raden je aan om hem via een wifiverbinding binnen te halen en niet via mobiele data. Gezien de grootte van de update moet je er ook rekening mee houden dat je je smartphone even niet zal kunnen gebruiken.

Heb je een Nokia 8.1 maar zie je de update nog niet? In dat geval moet je gewoon geduldig afwachten. Updates worden vaak geleidelijk aan uitgerold, dus het kan een paar dagen duren voor jouw toestel hem kan binnenhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business