Nieuws

Apple wil iPhones met eigen 5G-modem uitbrengen in 2022

Apple heeft zich tot doel gesteld om binnen drie jaar een eigen 5G modem te gebruiken voor hun iPhones. Maar of dat haalbaar is, is nog maar de vraag.

Zoals bekend lanceert Apple volgend jaar de iPhone met 5G-netwerk. Maar zoals we ook weten, zullen deze gebruikmaken van een Qualcomm-modem. Daar wil Apple verandering in brengen en dus hebben ze zichzelf een nieuw doel gesteld.

Eigen 5G-modem

Volgens een verslag dat in handen is van Fast Company, wil Apple in 2022 de iPhone uitbrengen met een zelf geïmplementeerde 5G-modem. In het verslag staat ook dat het wel een krappe deadline is, om binnen drie jaar een 5G-modem te ontwikkelen. Zelfs na de overname van Intel’s 5G-divisie. Niet alleen zal het ontwerpen en produceren van Apple’s eerste modem veel tijd gaan kosten, ook moet de functionerende chip goedgekeurd worden door allerlei overheidsinstanties. Het technologiebedrijf moet een certificering en FCC-goedkeuring ondergaan.

Hele klus

Het zal niet makkelijk worden, zo laat een bron weten aan Fast Company:

“In feite is het een hele klus om in twee jaar een nieuwe modem te ontwikkelen. Nadat al het ontwerpwerk is gedaan en de chips worden gefabriceerd, wacht er nog steeds een moeizaam test- en certificeringsproces. Apple moet de modem testen door middel van netwerkoptimalisatietesten om er zeker van te zijn dat hij goed werkt met het draadloze netwerk. De modem moet worden getest om ervoor te zorgen dat hij voldoet aan de wereldwijde normen, en daarnaast moet hij opnieuw een reeks van testen ondergaan om aan de FCC-eisen te kunnen voldoen”.

De bron denkt zelf dat 2023 haalbaarder is dan 2022. Apple wil graag zelf een modem ontwikkelen, omdat dat effectiever zou zijn en meer snelheid zou opleveren. Op dit moment gebruikt het bedrijf modems van Qualcomm en Intel.

Als Apple zijn doel behaalt kunnen we in 2022 de eerste Apple 5G-modem verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business