Nieuws

Apple bouwt aan vervolg voor Band of Brothers

HBO is een topserie kwijt. Apple kaapt Tom Hanks en Steven Spielberg weg voor een vervolg op de populaire reeks over de Tweede Wereldoorlog.

Band of Brothers, de enorm populaire televisieserie uit 2001 van Steven Spielberg en Tom Hanks, krijgt een vervolg.

Apple klopt aan bij Spielberg

Dat de Amerikaanse iPhonebouwer en Spielberg gingen samenwerken voor Apple TV+ was al langer geweten. Vorige week klopte het bedrijf aan bij Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman om nieuwe afleveringen van de populaire de Band of Brothers-serie in gang te zetten. Daarmee kaapt Apple de reeks weg bij HBO, de aloude thuisbasis van Band of Brothers en The Pacific. Daarmee wordt Band of Brothers de eerste serie die Apple binnen het bedrijf zal gaan producen.

Beide series ontvingen tussen 2002 en 2010 in totaal zo’n 43 Emmy nominaties en wonnen er wel degelijk 14 van. Beide shows werden HBO’s paradepaardjes en zorgden ervoor dat het televisienetwerk wereldwijd nog sterker op de kaart werd gezet.

Kostenplaatje

Volgens Deadline zou het prijskaartje voor het nieuwe seizoen zo’n 200 miljoen dollar bedragen.  De focus zou deze keer meer op de gevechten tegen Nazi Duitsland zijn in de Tweede Wereldoorlog en niet bij de Amerikaanse Marine. Echter liggen de kaarten vandaag anders. Apple heeft financieel een stuk meer mogelijkheden om de serie verder uit te bouwen. Het nieuwe seizoen wordt geschreven op basis van Masters of the Air van Donald L. Miller. Vermoedelijk zal de miniserie ook deze naam gaan krijgen.

Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de opnames van Masters of the Air zullen starten. Dit nieuws is alvast een positieve voorbode voor Apple’s plannen met TV+. Het bedrijf lijkt er een volwassen streamingplatform van te willen maken en dat is goed nieuws.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business