Nieuws

Mastercard en Visa volgen PayPal en stappen uit Libra-project

De cryptomunt fan Facebook dreigt hoe langer hoe meer op de klippen te lopen. Belangrijke partners haken af.

Vandaag komt de Libra Association bij elkaar in Genève. Via deze overkoepelende organisatie overlegt Facebook met zijn belangrijkste partners over de ontwikkeling van de Libra. En dat het een belangrijke meeting zal worden, mag je zeker van zijn.

Want de Libra Association hangt met los zand aan elkaar. PayPal was een week geleden de eerste om Facebook de rug te keren. Toen waren er al geruchten dat andere financiële partners ook dreigden af te haken. Dat is nu ook effectief gebeurd. En opnieuw gaat het niet over de minste spelers. Visa, Mastercard, eBay, Stripe en Mercado Pago vervolledigen de exodus.

En dat is opnieuw een serieuze kaakslag voor Facebook. De libra moet uitgroeien tot een internationaal betaalmiddel dat vrij is van landsgrenzen en wisselkoersen. Maar voor die doelstelling heeft Facebook deze internationale betaalmiddelen en -platformen wel broodnodig.

Ook de politiek werkt niet mee

De druk op het Libra-project is ontstaan vanuit politieke hoek. Nationale regeringen maken zich zorgen over de veiligheid van libra. Ze vinden dat Facebook niet transparant genoeg is over hoe de privacy van gebruikers zal beschermd worden en hoe illegale praktijken zullen voorkomen worden. Frankrijk heeft al expliciet aangegeven de libra te weigeren, en ook VK en VS zullen de munt enkel toestaan als aan hun veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan. Daarover groeide de onvrede bij de partnerbedrijven, wat nu heeft geleid tot het afhaken van enkele partners. Volgens hoofdverantwoordelijke van het project David Marcus communiceert Facebook hierover wel voldoende met stakeholders.

De Libra Association houdt vandaag een nieuwe vergadering. Volgens Facebook zijn er nog zo’n 1500 ‘entiteiten’ die interesse hebben in Libra, waaronder veel KMO’s en non-proft organisaties. De Libra Association telt nu nog zo’n 20 koppen, waaronder Vodafone en Uber. In 2020 wil Facebook de libra lanceren, maar er lijkt nog veel werk voor de boeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business