De Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland hebben zich al negatief uitgesproken over een mogelijke verdere samenwerking met de Chinese telecomgigant Huawei.

Vanaf vandaag is de Nubia Z20 verkrijgbaar. Deze smartphone heeft een tweede scherm op de achterkant. Perfect uitgerust voor het nemen van selfies.

Zoals dat gaat met de lancering van een smartphone, krijg je als consument telkens een hele lijst met technische specificaties mee. We zetten ze voor je even op een rijtje.

De smartphone heeft een oled-scherm van 16,3 cm aan de voorkant, met een resolutie van 2340×1080 pixels en een schermhelderheid van 430 cd/m2. Het toestel heeft in totaal drie camera’s. De primaire camera heeft een resolutie van 48 megapixel en optische beeldstabilisatie. Daarnaast is er nog een camera met 16 megapixel met groothoeklens en één met 8 megapixel en 3X-zoom. De Nubia bevat verder een Qualcomm Snapdragon 855 Plus soc, een 4000 mAh batterij met ondersteuning voor snelladen op 27W via usb-c, en een geheugen van 8GB RAM en 128GB opslag. Op de website van Nubia spreekt men over een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Twee schermen voor de prijs van 1

Als al deze technische specificaties je niet zo veel zeggen, dan zal de smartphone je wellicht uit het oog springen door zijn tweede scherm op de achterkant. Dit tweede scherm heeft een afmeting van 12,95 centimeter, een resolutie van 1520X720 pixels en om volledig te zijn een helderheid van 330 cd/m2. Dit tweede scherm is om tegemoet te komen aan zij die al eens graag een selfie nemen. Aangezien een frontcamera niet meer zo speciaal is, kan je via het tweede scherm gebruiken maken van de drie camera’s van het toestel.

De Nubia Z20 is overigens niet het eerste toestel van Nubia dat twee schermen heeft. Nubia demonstreerde deze innovatie al met de Nubia X. De Nubia Z20 heeft wel een groter frontscherm met een hogere resolutie.

Verkrijgbaar via website

De Nubia Z20 is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Nubia. De smartphone heeft een kostprijs van €549.

De Nubia Z20 met zijn twee schermen is vanaf vandaag verkrijgbaar. Afbeelding: Nubia