De Chinese smartphonegigant maakt plannen om zijn populaire digitale assistent nu ook buiten de Chinese landsgrenzen beschikbaar te maken.

Net wanneer de Libra Association zijn Raad van Bestuur heeft verkozen, verliest het met Booking.com alweer een belangrijke partner.


Het aantal vrienden van Facebook voor de ontwikkeling van de cryptomunt Libra begint nu toch wel ernstig af te nemen. Partnerbedrijven stappen uit de Libra Association sneller dan dat trainers worden ontslagen in het Belgisch voetbal. Met Booking Holding is het volgende bedrijf vertrokken uit de onafhankelijke onderneming die Facebook oprichtte.

Booking Holding is eigenaar van bekende horecazoekmachines. Booking.com is ongetwijfeld het bekendste product. Het zal dus niet mogelijk zijn om vanaf volgend jaar je overnachting in Rome of Parijs met de libra te betalen. Dat was sowieso al niet mogelijk via je Visa, Mastercard of PayPal-account. Al deze bedrijven stapten eerder uit het project na aanhoudende druk vanuit overheden.

De Libra Association startte met 28 bedrijven die zich geëngageerd voelden het project te doen slagen. Daar schieten vandaag nog maar 21 bedrijven over. Gokkantoren wereldwijd openen alvast weddenschappen over welk bedrijf de volgende vertrekker wordt.


Niet meer dan een ‘aanpassing’

Ondanks alle vertrekkers, blijft de libra in volle ontwikkeling. Gisteren kwam de Libra Association bij elkaar om de Raad van Bestuur te verkiezen. Die zal uit vijf koppen bestaan. David Marcus is daarin de minst verrassende naam. Marcus was immers al CEO van Calibra, de dochteronderneming van Facebook die instaat voor de ontwikkeling van Libra. Verder krijgen nog de bedrijven PayU, Andreesen Horowitz, Xapo Holdings Limited en Kiva Microfunds een vertegenwoordiger in het bestuur.

De man die de libra het levenslicht moet laten zien. Afbeelding: Twitter

Facebook blijft ook zeer optimistisch over het slagen van het project. Dante Disparte, woordvoerder van Libra Association, noemt het vertrek van Booking.com niet meer dan een ‘aanpassing’. Ook op eerdere vertrekkers werd vrij gelaten gereageerd. Disparte erkent wel dat het halen van de vooropgestelde deadlines moeilijker zal worden.

“Het is een aanpassing, geen tegenslag” Dante Disparte, woordvoerder van Libra Association