Softwaregigant Microsoft zal hoogstwaarschijnlijk de onvoorwaardelijke toezegging van de Europese antitrustautoriteiten krijgen voor zijn aankoop van het codeerplatform GitHub voor 6,5 miljard euro.

De legendarische computergame zal eindelijk een mobiele en consoleversie krijgen. Die wordt verwacht in 2020.

Gisteren was het exact 10 jaar geleden dat de game League of Legends (ook wel kortweg ‘LoL’ genoemd) het levenslicht zag. De online multiplayer battle arena, waar spelers in teams tegen elkaar strijden, groeide in geen tijd uit tot één van de meest succesvolle PC games aller tijden. Om het jubileum te vieren, had Riot Games gisteren een bijzondere aankondiging voor de fans van het spel.

League of Legends komt namelijk uit als een mobiele game. Dat gerucht hing al jaren in de lucht. In 2009 verscheen al een mobiele app voor Legends. In afwachting lanceerde Tencent, eigenaar van Riot Games, al het succesvolle Arena of Valor dat erg op LoL gelijkt. Eerdere PC games toonden al dat de overstap van PC naar smartphone goed kan werken. De mobiele game van Call of Duty was met 100 miljoen downloads in zijn openingsweek een megahit. Ook Fortnite, PUBG, Pokémon en Mario Kart tonen dat veel gamers wel oor hebben naar een app van hun favoriete spel. League of Legends zal ook naar de console komen, maar er is nog geen precieze info naar welke consoles.

Wild Rift

Riot Games zegt dat de mobiele versie geen exacte kopie zal worden van de PC-versie. Het spel draagt ook niet de naam League of Legends maar Wild Rift. Uiteraard is de basis hetzelfde: spelers zullen het in teams tegen elkaar opnemen. Maar de besturing zal aangepast worden aan de smartphone en console. De game krijgt ook een volledig eigen map, en matchen zullen ingekort worden tot 15 à 20 minuten. Op de PC kan één game wel tot 60 minuten duren als de tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn.

Wild Rift wordt verwacht vanaf 2020. Via Google Play kunnen zij wiens enthousiasme nu al niet meer te stuiten is, zich al registreren om het spel vanaf de lancering te krijgen.