Nieuws

In Parijs kunnen mensen een elektrische brommer via Uber bestellen

Uber voegt in de Franse hoofdstad elektrische brommers toe aan de beschikbare voertuigopties. Daarmee biedt het Parijzenaars een extra milieuvriendelijk transportmiddel aan.

Het zijn nochtans moeilijke tijden voor Uber. Onlangs raakte bekend dat het transportbedrijf een verlies van 5 miljard dollar maakte in het laatste kwartaal, wat in verschillende niveaus tot massale ontslagen leidt. Bovendien hangt het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk een fiscale boete van enkele miljoenen ponden boven het hoofd. Ondanks alle financiële problemen blijft Uber ambitieus.

CEO Dara Khosrowshahi zei eind vorige maand in een interview met The Verge dat hij van Uber een dominant vervoermiddel in alle grootsteden wil maken. Dat het in Parijs nu gaat experimenteren met een nieuw vervoermiddel, is een interessante keuze. Uber heeft immers ook zijn problemen gekend om door te breken in Parijs. Net zoals nu in Londen lag het regelmatig overhoop met Franse overheden.

Cityscoot

Voor de elektrische brommers is Uber een samenwerking aangegaan met Cityscoot. Cityscoot is een van oorsprong Parijs bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische deelbrommers- en scooters in steden. Naast Parijs zijn de scooters nog te vinden in Nice, Milaan en Rome. Het gebruik van de scooters kost 29 eurocent per minuut.

De samenwerking houdt in dat via de Uber app gebruikers zo’n brommer kunnen bestellen en betalen. Het tarief zal hetzelfde blijven via Uber. Volgens Uber gaat het aanbieden van brommers niet concurreren met de eigen diensten. Je kan je afvragen waarom iemand nog zou willen wachten en vermoedelijk meer betalen voor een auto of (ook al elektrische) motor met chauffeur, wanneer ze gewoon zelf een brommer kunnen nemen. Bij Uber meent men dat de brommers van Cityscoot vooral gebruikt worden voor korte ritten.

Een brommer van Cityscoot in Milaan. Afbeelding: Cityscoot

Lees meer: Mag je huisdier binnenkort mee met Uber?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business