Coding is hot. Maar er is een nijpend tekort aan werkkrachten met een gedegen opleiding in programmeren. Tijd dus om daar wat aan te doen!

De Analogue Pocket is de officieuze opvolger van de Nintendo Game Boy. Het apparaatje is volledig toekomstbestendig gemaakt en draait officiële cartridges.

De Nintendo Game Boy, wie is er niet mee opgegroeid? De handheld van weleer heeft bij veel gamers een speciaal plekje in hun hart veroverd. Dertig jaar na de officiële release van de Game Boy krijgt het apparaatje een officieuze opvolger.

Analogue Pocket: officieuze opvolger Game Boy

Met de nadruk op officieus, want het is niet Nintendo zelf die het apparaat maakt. De vernieuwde Game Boy draagt de naam Analogue Pocket met zich mee. Deze nieuwe ‘oude’ handheld maakt gebruik van eenzelfde vormfactor, maar dan met een iets strakker design.

Analogue Pocket

Verder is de Game Boy voorzien van een kleurenscherm, dat indien nog verlicht kan worden. Een lampje zoals vroeger is dus niet nodig om games goed te kunnen spelen in de avonduurtjes. Verder is de accu oplaadbaar, waardoor je geen gedoe hebt met vervelende batterijen. Opladen gebeurt overigens via een USB-C kabel.

Geen roms maar cartridges

Op de Analogue Pocket zijn meerdere accessoires te plaatsen, waardoor je gebruik kunt maken van je oude Nintendo-games. Er zijn ook omvormers beschikbaar die je ook games laten spelen die niet afkomstig zijn van Nintendo.

Analogue Pocket

In tegenstelling tot handhelds die draaien op emulators, speel je op de Analogue Pocket dus met échte cartridges. Ondanks dat zal Nintendo niet heel erg blij worden van dit apparaat. De cartridges van de Analogue Pocket ondersteunt Nintendo zelf niet meer, en het verdient verder niets aan de Analogue Pocket.

Prijs onbekend

Het is op dit moment nog niet bekend wat de handheld exact gaat kosten. Op Twitter wordt afgeteld naar de onthulling, maar de mensen bij Wallpaper konden niet wachten tot de officiële release. De Pocket is niet de eerste retrospelcomputer die het bedrijf gemaakt heeft. Ook zijn er vernieuwde versies van de NES en Super NES te koop. Beide consoles werken met een HDMI-aansluiting. Lekker modern dus.