Nieuws

Apple iOS 13 inmiddels op meer dan 500 miljoen iPhones

Een kleine maand geleden lanceerde Apple zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 13. Vandaag staat het nieuwe OS op 50% van alle iPhones wereldwijd.

Dat de lancering van Apple iOS 13 niet al te vlot verliep moeten we je niet vertellen. Toch vatte de iPhonebouwer de koe bij de horens en rolde het de ene bugfix na de andere uit. Amper vier weken (26 dagen) na de lancering van het nieuwe mobiele besturingssysteem staat iOS 13 op meer dan 50% van alle iPhones wereldwijd.

iOS 13 > iOS 12

Desondanks het feit dat de uitrol van iOS 13 heel breed gaat, verliep dat voor iOS 12 vorig jaar een paar dagen sneller. Bij de lancering van iOS 12 was na amper 23 dagen al meer dan 50% van de toestellen voorzien van het nieuwe besturingssysteem.

Toch loopt de uitrol van updates bij Apple nog altijd lichtjaren voor op Android. De iPhonebouwer heeft vanaf het begin gezorgd dat zijn hardware en software in beide richtingen voor elkaar gemaakt zijn. Op die manier kunnen nieuwe besturingssystemen gemakkelijker geïnstalleerd worden op oudere toestellen. Het feit dat Android gebruikt wordt door massa’s andere smartphonebouwers ligt de controle – die Apple wel heeft – helemaal niet meer bij Google.

Android 9 Pie

Die beperking speelt Google serieus te parten. Amper 10.4 procent van alle Androidtoestellen wereldwijd draagt de recente Android 9 Pie. Dat betekent dat die andere 90 procent van de Androidsmartphones voornamelijk op oudere systemen als Android 5.0 Lollipop of zelfs lager draait. Android 6.0 Marshmallow spande wel de kroon. Het bedrijf wist het nieuwe OS op zo’n 16.9 procent van de toestellen te krijgen. Google erkent dat probleem en heeft lang geprobeerd daar iets aan te doen. Beetje bij beetje slaagt het bedrijf erin de uitrol te verbreden. Toch is er nog enorm veel werk aan de winkel.

En de bugs dan?

Voor de meeste iPhonegebruikers hebben de eerste foutjes in iOS 13 maar weinig impact gehad. Apple sloeg er dan ook in om amper een paar dagen na de ontdekking van veel fouten al een oplossing uit te rollen. En dat is eveneens een groot verschil tegenover concurrent Android.

Ook rond macOS Catalina hangt momenteel nog veel twijfel. Verschillende experts hebben al opgeroepen om nog te wachten met de update. Voornamelijk als je je Mac gebruikt voor professionele doeleinden is het aangeraden om nog niet te updaten.

 

AndroidAndroid 10ios 13macOS Catalina

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals