Nieuws

Call of Duty: Modern Warfare schrapt loot boxes en kiest voor Battle Pass

De mobiele game van Call of Duty werd verbannen in België vanwege loot boxes, maar gelukkig moeten we ons geen zorgen maken voor Call of Duty: Modern Warfare. Die opteert namelijk voor een Battle Pass in plaats van loot boxes.

Eind oktober kunnen we aan de slag met de Modern Warfare reboot van Call of Duty en we leren steeds meer nieuwe details over de game. In een blogbericht geeft Activision nu meer inzicht in de verdienmodellen achter de game. Het feit dat de ontwikkelaar loot boxes volledig links laat liggen, wordt in de community alvast op luid gejuich onthaald.

In plaats van loot boxes, kiest de ontwikkelaar bij Call of Duty: Modern Warfare voor een battle pass, net zoals bijvoorbeeld bij Fortnite. Bij zo’n systeem is het de bedoeling dat gamers nieuwe content ontgrendelen door de game te spelen en bepaalde doelen te bereiken. Net zoals bij Fortnite zal er een gratis battle pass zijn en een betalende battle pass. Zo zie je steeds welke content je krijgt zonder te betalen en wat je krijgt wanneer je betaalt.

Nog niet bij launch

Belangrijk is om te weten dat een battle pass enkel zaken bevat die geen invloed hebben op de balans van de game. Je zal er dus geen nieuwe wapens of attachments vinden, maar bijvoorbeeld wel cosmetics. Wapens en attachments die je werkelijk vooruithelpen in de game, kan je enkel verdienen door de game te spelen.

Een kanttekening daarbij is dat de Battle Pass niet vanaf de launch beschikbaar zal zijn. Dit model zal pas later worden geïmplementeerd, maar het is nog niet geheel duidelijk wanneer dat precies is. Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business