Facebook krijgt dan toch een nieuw jasje. Na lang wachten is het bedrijf gestart met de uitrol om het nieuwe design uit te testen.

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook, de ‘F8’, beloofde het platform ons een herwerking van zijn huidige webinterface. Het bedrijf zou werken aan een geheel nieuwe look zowel voor het web als voor de mobiele applicaties. Niet lang na F8 kregen Android-gebruikers al snel updates met de nieuwe looks. Sinds deze week is het bedrijf ook gestart met een wereldwijde uitrol van zijn nieuwe webinterface.

Facebook Dark Mode

Android Police meldt dat verschillende gebruikers de laatste dagen de mogelijkheid kregen om de niewe interface uit te testen. Het nieuwe design staat overduidelijk nog in zijn kinderschoenen want er blijken nog heel wat fouten in te zitten. Een gebruiker meldde ook dat hij de mogelijkheid kreeg om te wisselen naar een donkere modus.

Afbeeldingen: @teepusahab@kimsantoshansen

Voor of tegen?

Zoals altijd zijn er voor- en tegenstanders bij een nieuw design. Met dit nieuwe uiterlijk wordt het socialemediaplatform nu nog meer een webapplicatie en begint het ook steeds meer op bijvoorbeeld Twitter te lijken.

Helaas is het niet mogelijk om de bèta-tests zelf op te vragen. Daarom zal je moeten wachten tot de applicatie het zelf voorstelt.