Nieuws

OnePlus 7T blijkt fragieler dan gewenst

De OnePlus 7T is inmiddels enkele dagen beschikbaar. In de marteltest van JerryRigEverything blijkt dat het apparaat niet heel robuust is.

De afgelopen jaren zijn er de nodige akkefietjes geweest rondom smartphones die niet zo robuust bleken te zijn als gewenst. Wat te denken van de bendgate rondom de iPhone 6, waaruit bleek dat deze generatie iPhones wel heel snel bogen in je broekzak. Gelukkig is dat verleden tijd, toch? De nieuwe video van JerryRigEverything doet vermoeden dat de OnePlus 7T niet zo heel sterk in zijn schoenen staat.

OnePlus 7T marteltest

De nieuwe smartphone van OnePlus ligt inmiddels enkele dagen in de winkels. De goedkoopste van de twee, de OnePlus 7T dus, is voorzien van een nieuw design voor de  camera-opzet. Er is nu ruimte voor een grote cirkelvormige opzet met daarin de camera’s en flitser. In de marteltest van YouTuber Zack (echte naam) blijkt dat de 7T mede daardoor een van de weinige telefoons is dit jaar die niet bestand is tegen de buigtest.

Bij de eerste poging krakt de glazen achterzijde al, niet geheel toevallig op het punt waar de camera-opzet zich bevindt. Hoewel de camera-opzet zeker een grote rol meespeelt in de matige robuustheid van de OnePlus 7T, moeten we ook niet over het hoofd zien dat de telefoon vrij dun is én over gebogen glas aan de achterzijde beschikt. Gebogen glas staat van nature al meer onder spanning dan niet gebogen glas.

Natuurlijk zal de 7T in dagelijks gebruik nooit onder zoveel spanning komen te staan, maar het is opvallend dat vrijwel elk ander vlaggenschip geen schade opliep tijdens de buigtest van JerryRigEverything.

Alternatief voor de OnePlus 7T

Mocht deze marteltest je afschrikken om een OnePlus 7T te kopen? Dan hebben we een goed alternatief voor je: de OnePlus 7 Pro maakt gebruik van een pop-up-camera, en bleek enkele maanden geleden met gemak stand te houden in de marteltest van JerryRigEverything. De OnePlus 7T Pro is in de basis hetzelfde toestel, waardoor we met zowel de 7 Pro als de 7T Pro een buigtest aandurven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business