Nieuws

Google Stadia mogelijk nog niet voor iedereen beschikbaar bij release

Google Stadia komt uit op 19 november. Mogelijk zullen geïnteresseerden die de cloud gaming-dienst al aankochten nog langer geduld moeten hebben.

Gamers kijken al maanden reikhalzend uit naar de release van Google Stadia. Stadia is de cloud gaming-dienst waarmee Google de toekomst van gamen wil veranderen (en vooral goedkoper wil maken). Met Stadia heb je namelijk geen console meer nodig. Het kan geïnstalleerd worden op elk apparaat dat toegang heeft tot Google. De gamingdienst zal vanaf 19 november bij ons beschikbaar zijn. Het Stadia-Pro abonnement kost €10 per maand, en maakt gamen op een resolutie van 4K en 60fps mogelijk. Voor die 10€ krijg je ook elke maand één gratis game. De gratis versie verschijnt pas in 2020. De controllers kunnen voor €69 aangekocht worden in Google Store.

De interesse in Stadia was blijkbaar groot. Gamers die zeker wilden zijn om Stadia van in het begin te kunnen gebruiken, konden sinds juni al een Founders Edition kopen. Voor €129 krijg je dan Chromcast Ultra, drie maanden Stadia Pro, een exclusieve controller, een cadeaubon voor drie maanden Stadia Pro, het spel Destiny 2 en de expliciete belofte als eerste toegang te krijgen tot de gamingdienst. Door het succes van de Founders Edition bracht Google nog het Premiere pakket uit, dat ongeveer dezelfde prijs en items bevat.

Nog even geduld

Nu blijkt dat Google toch niet kan garanderen dat iedereen vanaf 19 november toegang zal hebben tot Google Stadia. Dat ontdekte The Verge. Google vermelde zelf in een blogpost vorige week, naar aanleiding van het Made by Google-evenement, dat Google Stadia vanaf 19 november zal komen naar gamers. Maar dat zal dus in fases verlopen. Dus ook al heb je een Founders of Premiere Edition gekocht, dan kan het zijn dat je nog even zult moeten wachten. Google zal het ‘first come first serve’-principe hanteren. Wat doet vermoeden dat de kans klein is voor degene met een Premiere Edition, aangezien dit pas na uitverkoop van de Founders Edition beschikbaar werd. Volgens Google zou het niet langer dan twee weken na de release mogen duren.

Grote namen

Wat wel positief nieuws is, is het mooie aanbod games dat bij de release beschikbaar zal zijn. Gelauwerde games als Red Dead Redemption 2 en Mortal Kombat 11 horen daar bij. Andere games als Doom en Assasin Creed’s Odyssey zullen zeker naar Stadia komen, maar daarvan is het minder zeker of dat al vanaf 19 november zal zijn. Grote aankomende releases in 2020 als Cyberpunk 2077 zullen ook gegarandeerd hun opwachting maken.

LEES MEER: Google Stadia controller niet helemaal draadloos

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business