Nieuws

Mazda onthult allereerste elektrische wagen

Mazda heeft zich er dan toch aan gewaagd. De MX 30 wordt de eerste elektrische wagen van deze gekende Japanner.

Mazda heeft ons intussen lang genoeg in spanning gehouden. Vandaag introduceerde de Japanse autobouwer zijn eerste elektrische wagen op het autosalon van Tokio. Het eerste elektrische model is de gekende Mazda MX-30.

Mazda MX-30 EV

Verschillende specificaties over de elektrische MX-30 waren al beschikbaar. De MX-30 krijgt een 35.5 kWh batterij die zo’n 142 pk moet leveren. De wagen heeft een autonomie van ongeveer 210 km volgens WLTP-normen.

De Japanse autobouwers heeft elektrische wagens lang genegeerd. Met de nieuwe MX-30 zet Mazda eindelijk de stap en wil het concurreren met andere elektrische SUV’s zoals de Volvo XC40 Recharge, die recent gelanceerd werd. Helaas biedt het automerk niet de specificaties die veel andere wagens wel hebben. We begrijpen dat niet iedereen baat heeft bij een actieradius van 300 km maar voor die prijs begin je toch te twijfelen. Als je dus opzoek bent naar een kleinere elektrische wagen die betaalbaar is kom je al meer in de buurt met de Mini Cooper SE of Honda E.

Prijs en beschikbaarheid

De elektrische MX-30 is vanaf vandaag vooruit te bestellen. Je kan dan een speciale ‘First Edition’ bestellen voor de catalogusprijs van 34.590 euro. In de First Edition wordt een standaarduitrusting voorzien met een slimme cruise control, intelligente remassistant, HUD-display en natuurlijk automatische airconditioning.

De nieuwe MX-30 EV is wat twijfelachtig, maar in ieder geval is het goed om te zien dat de Japanner eindelijk inziet dat een elektrische wagen belangrijk is om de transitie naar groene mobiliteit te maken. Toegegeven, elektrisch zal niet dé toekomst worden. Maar maakt er wel deel van uit.

Wat denk jij van de MX-30 EV? Laat het ons weten!

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business