Begin september kwam een speciale bestelling toe op de redactie; een drone. Meestal kijk ik even met een schuin oog naar de reviewproducten die worden binnengeloodst, maar dit item kreeg mijn volle aandacht.

Google geeft om je digitale welzijn. Daarom lanceert de app vijf leuke applicaties die je bijstaan tijdens het afkicken.

Digitaal welzijn is hot. Steeds vaker worden we op het hart gedrukt om op regelmatige basis ons drukke digitale leven opzij te zetten. Eén van de eerste stappen in dat digitale welzijn is je smartphoneverbruik verminderen. Nu biedt Google in naam van zijn ‘Digital Wellbeing Experiments’ vijf extra applicaties die je kunnen helpen om minder op je smartphone te zitten.

Google geeft om je

Post Box

De eerste applicatie werkt voornamelijk op de achtergrond: Post Box. Deze applicatie is een uitgebreide versie van ‘niet storen’. Je kan aan Post Box vragen om bepaalde notificaties te bundelen en dan op één specifiek tijdstip af te leveren op je smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om binnenkomende mails maar 2 maal per dag in te kijken.

Unlock Clock

Deze app gaat je de feiten op je neus drukken. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt houdt Unlock Clock dat bij. Ook bij ieder gecheckt bericht of mail zal de app dit bijhouden en je daarmee confronteren.

Desert Island

Uiteraard zijn er altijd applicaties waar je zogezegd niet zonder kan. De bedoeling van Desert Island is, zoals de naam impliceert, dat je zo weinig mogelijk apps gaat gebruiken. Je start met een lijstje waarvan jij denkt dat je enkel die applicaties nodig hebt. Elke dag vraagt Desert Island je dan om één app van die lijst te schrappen.

We Flip

Deze is echt leuk. We Flip is eigenlijk een spelletje dat je samen met je vrienden speelt. Hoe langer je je smartphone niet gebruikt hoe beter. Wie het langst van zijn telefoon kan afblijven, is de winnaar.

Morph

De vijfde applicatie waarmee Google je digitale welzijn wil verbeteren is Morph. Een app die al je applicaties in soorten bezigheden onderverdeeld. Concreet gaat Morph je bepaalde applicaties enkel en alleen tonen wanneer hij vindt dat je ze nodig hebt. Op je werk kan je dus bijvoorbeeld geen Instagram openen.