Nieuws

Google vervangt Home smartspeakers die defect raakten door update

De laatste firmware-update voor Google Home-speakers heeft heel wat problemen veroorzaakt. Wie daar last van heeft ondervonden, zal een nieuwe speaker krijgen.

Google voert regelmatig automatische updates uit voor zijn Google Home smartspeakers. Doorgaans lopen die geruisloos en merken bezitters van een smartspeaker daar niets van. Met de laatste firmware-update is het toch misgelopen. Heel wat apparaten waren na installatie van de firmware-update defect. Buiten het branden van vier witte lampjes doet de smartspeaker niets meer. Geen enkele functie kan nog benut worden.

Het probleem kwam aan de oppervlakte door enkele posts op Reddit en op het online helpforum van Google Nest, het overkoepelende merk waaronder Google smartspeakers op de markt brengt. Intussen heeft Google erkend dat de problemen te wijten zijn door een firmware-update die Google recent uitvoerde. Dat meldde de woordvoerder van Google voor België en Luxemburg zelf aan Tweakers.

Please help. Stuck Google home, 4 lights, no response no connection
by u/Umagafr3sh in googlehome

Google wil de problemen nu ook zo snel mogelijk oplossen. Ze sporen iedereen aan wiens Google Home-speakers defect is door de update om dit te melden aan Google. Ter compensatie zal een gratis nieuwe smartspeaker worden opgestuurd. Google werkt ook aan een software-update voor Google Home zodat dergelijke problemen in de toekomst niet meer kan voorvallen.

Google lanceerde deze week zijn nieuwste lijn smartspeakers in België: Google Nest Hub en Google Nest Mini.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business