Nieuws

Hint EA naar een terugkeer op Steam?

Een mysterieuze kop koffie of thee van EA heeft de geruchtenmolen aan de gang gebracht.

Het dateert al van 2011 dat games van Electronic Arts niet meer beschikbaar zijn op Steam. De Amerikaanse gameontwikkelaar stichtte toen zijn eigen distributieplatform Origin op. De PC versies van EA Games waren vanaf dan exclusief te downloaden via Origin. Maar de mogelijkheid dat EA zijn games weer via Steam beschikbaar zal stellen, heeft even plots als onverwacht de kop opgestoken.

We geven toe dat we voor dit nieuws wel een beetje onze verbeelding hebben moeten gebruiken. Op officiële bevestiging is het zowel van EA als Steam namelijk nog even wachten. Toch is het de gameontwikkelaar zelf die het gerucht via Twitter heeft verspreid. EA postte een zeer cryptische video van een kopje met ‘EA’ op waar stoom uitkomt. Stoom, Steam, … Gamers hadden niet meer nodig om de link te maken. Sommige gamers gingen toch op zoek naar iets meer sluitend ‘bewijs’. Iemand ontdekte een testapplicatie die het al mogelijk maakt om Origin Games via Steam te kopen en toe te voegen aan je bibliotheek. Steam heeft met Ubisoft – dat met UPlay ook zijn eigen platform heeft om games aan te bieden – een gelijkaardige regeling.

Beroemd maar ook berucht

Voor Steam zou het alvast een goede zaak zijn moest EA zich weer bij hen willen aansluiten. Steam is het grootste distributieplatform voor PC Games dat niet gelinkt is aan een gameontwikkelaar. Het platform werd in 2003 opgericht en heeft inmiddels 90 miljoen gebruikers. EA mag dan wel een bedenkelijke reputatie hebben bij gamers door het te pas en vaak te onpas steunen op in-game aankopen, het blijft uitbrenger van vele populaire games. EA heeft met onder andere FIFA, Battlefield, The Sims en Need for Speed toch heel wat iconische gameseries op de markt gebracht. Een van de volgende releases waar sterk naar wordt uitgekeken is Jedi: Fallen Order, een nieuwe Star Wars-game die 15 november uitkomt. Wie weet zal die al beschikbaar zijn via Steam…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business