Nieuws

Apple verrast met nieuwe Airpods Pro

Apple verraste ons vanavond met een leuk nieuwtje: de nieuwe AirPods Pro met actieve ruisonderdrukking zijn vanaf woensdag te koop.

De geruchten gingen al een tijdje de ronde maar Apple heeft vandaag AirPods Pro aangekondigd, de nieuwste aanvulling op de AirPods-serie. Deze AirPods zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking, produceren een superieur geluid waar je helemaal in opgaat en hebben een gloednieuw in-eardesign dat nauwelijks iets weegt. AirPods Pro zijn vanaf vandaag te bestellen en liggen vanaf woensdag 30 oktober in de winkel.

“Apple Airpods zijn de best verkochte hoofdtelefoons ter wereld.” – Phil Schiller, Apple

Apple Airpods Pro

Dankzij het beeldbepalende design, de simpele pairing met één tikje en het ongelooflijke geluid zijn ze uitgegroeid tot een heel gewild Apple product. Met AirPods Pro zijn we nog een stapje verder gegaan”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “De nieuwe AirPods Pro klinken dankzij de Adaptieve EQ geweldig, zitten dankzij de flexibele oortips uiterst prettig, zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking en hebben een innovatieve Transparantie-modus. Wij denken dat onze klanten heel enthousiast zullen zijn over dit nieuwe AirPods-model.”

Apple Airpods Pro

Nieuw design

De nieuwe Airpods Pro hebben een bijna gloednieuw design. Ze ijn nog lichter en hebben een geoptimaliseerde pasvorm die voor alle oren geschikt zijn.  Met de AirPods Pro krijgen klanten drie sets met zachte, flexibele siliconen oortips in verschillende maten. De oortips vormen zich volledig naar de binnenkant van het oor, waardoor ze uiterst comfortabel zitten en de gehoorgang perfect afsluiten: een voorwaarde voor een geluid waar je helemaal in opgaat. Daarnaast zijn AirPods Pro voorzien van een vernieuwend systeem met luchtgaatjes dat de druk binnen en buiten het oor gelijk houdt. Daardoor heb je geen last van het onprettige gevoel dat sommige andere oortjes veroorzaken.

Actieve ruisonderdrukking

Eindelijk! Actieve ruisonderdrukking voor de AirPods. We hebben er lang op moeten wachten maar het zal vermoedelijk ook de moeite waard geweest zijn.

De actieve ruisonderdrukking van AirPods Pro past zich met behulp van twee microfoons en geavanceerde software voortdurend aan de pasvorm van de oortjes aan. Op die manier wordt ruis op een unieke en superieure manier weggefilterd, zodat je je volledig kunt concentreren op waar je naar luistert, zoals je muziek of degene aan de andere kant van de lijn.

De eerste microfoon zit aan de buitenkant en vangt het geluid van buiten op. Dat geluid wordt geanalyseerd om te bepalen welk deel daarvan ruis is. AirPods Pro genereren vervolgens antigeluid, waardoor de gedetecteerde ruis wegvalt voordat het geluid je oor bereikt. De tweede microfoon aan de binnenkant vangt geluid in je oor op, waarna eventuele resterende ruis wordt onderdrukt. De ruisonderdrukking past het geluid tweehonderd keer per seconde aan.

Transparentie-modus

Als de Transparantie-modus actief is, kun je naar muziek luisteren en toch alle omgevingsgeluiden horen, zoals het verkeer tijdens je hardloopronde of een belangrijke mededeling in de trein. Deze modus maakt gebruik van de drukverdelende luchtgaatjes en geavanceerde software die net voldoende ruis onderdrukt. Daardoor klinkt je eigen stem volkomen natuurlijk en blijft de geluidskwaliteit van hetzelfde hoge niveau.

Apple Airpods Pro

Batterijduur

De batterij van de Airpods Pro is jammergenoeg gelijk aan die van de Airpods. Wij hadden verbetering verwacht, maar de actieve ruisonderdrukking zal vermoedelijk teveel van de batterij vragen. Je kan de Airpods natuurlijk met de bijhorende oplaadcase bijladen zodat je tot 24 uur extra luistertijd krijgt.

Beschikbaarheid

De Airpods Pro kosten 279 euro en zijn vanaf woensdag 30 oktober leverbaar. Later deze week zullen ze ook in de winkel te koop zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business