Nieuws, Reviews

Review Bose Frames ‘audiozonnebril’: Als 2 werelden botsen.

Voordelen
looks
zeer licht
innovatief
Nadelen
kostprijs
audio iets minder
Aanbevolen prijs: €206.99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Bose brengt met zijn Bose Frames twee werelden bij elkaar. Steek twee speakers in een zonnebril en dit is wat je krijgt.

Hoe verzinnen ze het? Inderdaad. Een audiozonnebril, en wel eentje van Bose. Dat kan niet slecht zijn dachten we, dus gingen we ermee aan de slag en schreven we onze ervaring neer.

Eigenlijk zijn de Bose Frames een redelijk eenvoudig concept. Wat als je zonnebril – naast bescherming tegen de zon – je ook een persoonlijke set speakers geeft? Sterker nog; wat als die speakers voor niemand hoorbaar zijn dan alleen voor jou?

Bose Frames
Strak design, je merkt niet dat het een audiozonnebril is.

“Op de skipiste zijn de Bose Frames ideaal!”

Looks

We starten met het uiterlijk. Want zeg nu zelf. Een zonnebril is ook een fashionstatement. Een zonnebril moet er goed uitzien anders zal niemand je bril dragen. Gelukkig wist Bose dat goed genoeg en heeft het veel tijd gestoken in de ontwikkeling van het design. En het resultaat mag er zijn. De Frames zien eruit zoals een standaard unisex zonnebril.

Toegegeven, de brilarmen zijn een stukje dikker dan bij een gewone zonnebril, maar die technologie moet ergens in verwerkt worden natuurlijk. Verder heeft de Frames aan de onderkant een klein subtiel gouden knopje voor de bediening en langs de binnenkant de laadpoort. Ons favoriete audiomerk ontwikkelde niet één, maar twee verschillende Frames. Verkrijgbaar in de vierkante Alto of in de kleinere ronde Rondo. Beide zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, dezelfde lensen en dezelfde audiotechnologie.

Bose Frames
Alle technologie zit mooi weggewerkt.

Op de skipiste

Een audiozonnebril is niets zonder de audio. In de brilarmpjes zitten links en rechts twee kleine speakers verwerkt. Die zorgen ervoor dat jij – en alleen jij – naar je favoriete muziek kan luisteren zonder dat je er oortjes voor moet insteken. Via de kleine speakers wordt de muziek namelijk bijna direct naar je oren gestuurd zodanig dat je omgeving de muziek dus niet hoort.

Volgens Bose zelf zou amper 1% van het geluid naar buiten komen. Toch lijkt dat in de praktijk anders. We deden verschillende tests maar vaak kwam het er toch op neer dat collega’s of mensen in mijn omgeving de muziek konden horen. Maar ik begrijp het concept. Voor op de skipiste zou het bijvoorbeeld ideaal zijn. Verwacht van de Frames geen hoogstaande audiokwaliteit, maar het doet wat het moet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business