Nieuws

Google wil Fitbit kopen

Google is bezig met de overname van Fitbit. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is in gesprek met de smartwatchfabrikant zo melden bronnen aan Reuters.

Hoewel er al wel gesprekken worden gevoerd, is er nog niks bevestigd door zowel Alphabet als Fitbit. Volgens andere geruchten is dit nieuws puur een afleidingsmanoeuvre, vanwege de slechte kwartaalcijfers van Alphabet.

 

Geen succes tot nu toe

Google probeert al langer voet aan de grond te krijgen in de smartwatch markt met zijn Wear OS besturingssysteem, maar echt succes heeft het nog niet geboekt. Ondanks de steun van LG, Fossil en TicWatch. Er gaan al geruime tijd geruchten dat Google plannen heeft om een Pixel-smartwatch op de markt te brengen, maar tot op heden is dit nog niet gelukt. Een overname op een populaire smartwatch als de Fitbit, zou dus een goeie zet zijn voor het Amerikaanse bedrijf om ook in de wearable markt succes te behalen.

Concurrent

De overname zou ook kunnen betekenen dat Google hiermee de strijd wil aangaan met de grootste concurrent op het gebied van wearables; de Apple Watch. Het technologiebedrijf is met zijn smartwatch de marktleider met 50% marktaandeel. Maar op dit moment doen zowel Alphabet als Fitbit geen uitspraken over een eventuele overname, en eveneens niet over de prijs die Google zou hebben geboden. En of de deal nu wel of niet doorgaat, Fitbit heeft door het nieuws al een klapper gemaakt op de beurs, het aandeel steeg met 28% en werd een kwart meer waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business