Nieuws

Mario Kart Tour boekt succes in eerste maand met 124 miljoen app downloads

De eerste maand dat Mario Kart Tour live is, is het spel 124 miljoen keer gedownload en heeft het 37,4 miljoen dollar opgeleverd.

Mario Kart Tour is nu een maand verkrijgbaar in de app store en blijkt nu al een groot succes te zijn. Met 124 miljoen downloads en 33,7 miljoen euro aan in-app aankopen, heeft het spel een vliegende start gemaakt.

20 miljoen op de eerste dag

De populaire Nintendo game boekte de eerste dag al succes; toen werd het spel 20 miljoen keer gedownload. Daarmee versloeg het Nintendo’s mobiele game Super Mario Run, die een totaal bereikte van 21.8 miljoen downloads in de eerste maand. Daarnaast doet Mario Kart Tour het ook goed met in-app aankopen, tot nu toe is er bijna 34 miljoen euro (37,4 miljoen dollar) aan verdiend. Hiermee staat het spel op plek twee van meest succesvolle Nintendo apps, Fire Emblem Heroes spant de kroon met 67,6 miljoen dollar oftewel 61 miljoen euro.

Pokémon Go blijft nummer 1

Hoewel dit zeker goede aantallen zijn, haalt Mario Kart Tour het niet bij de cijfers van Pokémon Go. Met 163 miljoen downloads bleek dit spel een stuk gewilder  in de eerste maand dat het beschikbaar was. En dus is de Nintendo game, met in de hoofdrol Mario de loodgieter, de op een na grootste lancering in de geschiedenis van mobiel gamen.

Heb jij Mario Kart Tour al? Zo niet, bekijk dan hier hoe je het kunt spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business