Nieuws

Samsung toont concept van vouwbare klaptelefoon

Samsung gelooft duidelijk in het concept van de foldable. Deze nieuwe (voorlopig nog naamloze) vouwbare smartphone vouwt dicht zoals een oude klaptelefoon.

Het is ondertussen algemene kennis dat de Galaxy Fold niet het meest succesvolle project van Samsung was. De eerste vouwbare smartphone van het bedrijf kampte met allerlei problemen, werd vervolgens teruggeroepen en een halfjaar later opnieuw gelanceerd in selecte regio’s (niet in België). Op IFA bevestigde Samsung wel dat er voortdurend gewerkt wordt aan de Galaxy Fold en het concept van vouwbare smartphones. Dat laatste toonde de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent gisteren aan op de Samsung Developer Conference met een kort filmpje van een tweede vouwbare smartphone.

Op bovenstaande video zien we dat deze tweede vouwbare smartphone dichtvouwt zoals een oude klaptelefoon. Samsung toont in de video dat het onderste deel dan gebruikt kan worden als voet bij het maken van video’s/foto’s met de selfiecamera. Hoe dit precies geïmplementeerd zal worden op softwarevlak blijft nog maar de vraag.

Samsung is bovendien niet de eerste die denkt aan een vouwbare smartphone met dit design. Het afgelopen jaar is er heel wat informatie gelekt over de zogenaamde vouwbare Motorola Razr. Officieel heeft Motorola nog geen woord gerept over deze “budgetgerichte” vouwbare smartphone, die ook dichtvouwt zoals een klaptelefoon. TCL had op IFA ook enkele concepttoestellen van vouwbare smartphones tentoongesteld, waaronder ook een exemplaar dat horizontaal gevouwen was. De enige exemplaren die momenteel hun weg uit de fabrieken hebben gevonden, vouwen weliswaar allemaal verticaal dicht zoals een boek.

Credits: Sarang Sheth, Yanko Design

Wij zijn vooral benieuwd of deze tweede versie van de Samsung Galaxy Fold wel in België en Nederland beschikbaar zal zijn. Over specificaties, de beschikbaarheid, prijs of zelfs de officiële naam is tot slot nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business