Nieuws

Motorola razr met vouwbaar scherm gelekt

Ken je de klassieke Motorola RAZR nog? Deze inmiddels klassieke klaptelefoon krijgt een moderne opvolger, maar niet in de vorm die je wellicht verwacht.

Hoewel het jaar bijna teneinde is, hebben we in 2019 nog geen écht vouwbare smartphone mogen verwelkomen. Dat is bijzonder, aangezien zowel Samsung als Huawei hoog van de toren bliezen in 2018 met hun vouwbaar concept. Beide telefoons hebben het echter laten afweten in de praktijk, waardoor we in de Benelux nog altijd geen vouwbare smartphone kunnen kopen in de winkels. Wellicht dat Motorola met de Motorola razr de eerste gaat worden.

Motorola razr gelekt

Er gaan geruchten dat Motorola in november een hypermoderne klaptelefoon op de markt gaat brengen. In tegenstelling tot zijn voorganger is er nu geen fysiek toetsenbord aanwezig, maar wordt dit opgevuld door een ultralang, vouwbaar scherm. De geruchten zijn na gisteren echter een stuk dichterbij de realiteit gekomen, nadat professioneel leaker Evan Blass enkele afbeeldingen had gedeeld via Twitter.

Hierboven zie je een galerij aan afbeeldingen van de te verschijnen Motorola razr. Ook opvallend: in plaats van de klassieke naam in caps lock aan te houden (RAZR), gaat Motorola nu voor een naam volledig in kleine letters. Net als de Samsung Galaxy Fold is er bij de razr ruimte voor twee schermen gemaakt: een klein display aan de voorzijde als de telefoon is ingeklapt, en één opvouwbaar scherm aan de binnenkant.

Verdere specificaties

Eerdere betrouwbare bronnen via XDA meldden dat de vouwbare telefoon gebruikmaakt van een Snapdragon 710, dezelfde chipset die we onder meer terugvinden in de Motorola Moto One Zoom. Verder is het uitgeklapte scherm 6,2 inch groot. Het gaat om een OLED-display. Het tweede, kleinere display maakt gebruik van een relatief lage resolutie van 600 bij 800 pixels, waardoor het lijkt alsof het kleinere display slechts voor een beperkt aantal taken gebruikt zal worden. Denk hierbij aan het lezen van notificaties en de viewfinder tonen bij het openen van de camera-app.

Verder lijkt er aan de achterkant van de opvouwbare razr ruimte gemaakt te zijn voor een vingerafdrukscanner. Heel vreemd is dat niet. Vouwbare displays van tegenwoordig zijn gemaakt van plastic in plaats van glas. Een vingerafdrukscanner kan echter niet werken als deze onder een plastic scherm wordt gestopt. De Galaxy Fold heeft de scanner aan de zijkant gemonteerd, maar een scanner aan de achterzijde kan geen kwaad.

Relatief goedkoop

Een Wall Street Journal bericht van eerder dit jaar meldt dat de Motorola razr mogelijk 1500 dollar zou gaan kosten. Daarmee zou het apparaat honderden euro’s goedkoper zijn dan de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X, die allebei meer dan 2000 euro kosten.

internetmobielmotorolamotorola razr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals