[partnerinfo] Ingram Micro helps businesses fully realize the promise of technology™ helping them maximize the value of the technology that they make, sell or use.

De game Mario Kart Tour is inmiddels al enkele weken verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Dat is overigens niet onopgemerkt gegaan: in de eerste week alleen al werd het spel op maar liefst 90,1 miljoen apparaten geïnstalleerd. Hoewel het om een gratis game gaat, zitten er wel gokelementen in het […]

De game Mario Kart Tour is inmiddels al enkele weken verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Dat is overigens niet onopgemerkt gegaan: in de eerste week alleen al werd het spel op maar liefst 90,1 miljoen apparaten geïnstalleerd. Hoewel het om een gratis game gaat, zitten er wel gokelementen in het spel. Deze zijn in strijd met de Belgische wet, waardoor je Mario Kart Tour in België enkel via een omweg kunt spelen.

Mario Kart Tour multiplayer

Een groot onderdeel mist er echter nog altijd in de game van Nintendo, en dat is een multiplayer. Op dit moment speel je Mario Kart Tour tegen de computer. Een vreemde keuze, aangezien deze game zich uitstekend leent voor een multiplayer. Nog vreemder is het dat de namen van je tegenstanders in een race afkomstig zijn van andere ‘echte’ spelers. Gelukkig is er nu meer duidelijkheid over wanneer we een echte Mario Kart Tour multiplayer mogen verwachten.

Via Twitter meldt Nintendo dat een realtime-multiplayer-bèta in de planning staat voor de maand december. Een exacte datum wordt niet gegeven. Tevens is het onduidelijk hoe lang de bèta duurt. Wel is bekend dat de bèta exclusief zal zijn voor abonnees met een Mario Kart Tour Gold Pass.  Dit is een betaald abonnement voor de mobiele racegame, waarvoor je 5,50 euro per maand dient te betalen. Naast de bètatest kunnen Gold Pass-abonnees ook rekenen op Gold Gifts en gouden badges te verdienen. Verder is de exclusieve 200cc-modus speelbaar.

Wereldwijde uitrol onbekend

Wanneer Nintendo de multiplayer uitrolt naar niet-betalende gebruikers, is op dit moment nog afwachten geblazen. De functie is op dit moment al in het spel te vinden, alleen kun je deze met geen mogelijkheid activeren.