Nieuws

Blizzard kondigt Diablo 4, Overwatch 2 en World of Warcraft: Shadowlands aan

Blizzard Entertainment heeft tijdens Blizzcon 2019 vier nieuwe titels aangekondigd: Diablo 4, World of Warcraft: Shadowlands, Overwatch 2 en Hearthstone: Descent of Dragons.

Tijdens Blizzcon, het jaarlijkse evenement dat georganiseerd wordt door gameproducent Blizzard Entertainment, heeft het bedrijf een hele reeks nieuwe games aangekondigd. Het gaat om het langverwachte Diablo 4, een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft genaamd Shadowlands, Overwatch 2 en Hearthstone: Descent of Dragons.

Diablo 4

Met Diablo 4 kondigt Blizzard eindelijk deze langverwachte game aan. Het is een game die door veel fans al tijdens Blizzcon 2018 verwacht werd, maar toen werd enkel een mobiele versie van de game aangekondigd. Op basis van de eerste gameplay trailer en een enorm indrukwekkende cinematic, belooft Diablo 4 echter het wachten waard te worden. 

Blizzard koos deze keer voor een game die nog duisterder wordt dan de vorige drie titels. Jaren na de gebeurtenissen in Diablo 3, vormt er zich opnieuw een nooit geziene kracht in de vorm van Lilith, dochter van Mephisto. Spelers zullen het tegen haar kunnen opnemen in een volledig open wereld en vijf gevaarlijke gebieden kunnen verkennen. Mounts worden toegevoegd zodat het nog makkelijker is om te reizen. PvP content zal voor het eerst ook beschikbaar zijn in een Diablo game. Blizzard kondigde ook al drie classes aan: de Barbarian, Sorceress en Druid.   

World of Warcraft: Shadowlands

In de aankondigingstrailer van World of Warcraft: Shadowlands, zien we Sylvanas Windrunner het opnemen tegen de Lich King, met een scheur tussen Azeroth en de Shadowlands als gevolg. Spelers zullen het hard te verduren krijgen terwijl zij de vier nieuwe zones van de uitbreiding (Bastion, Maldraxxus, Ardenweald, en Revendreth) verkennen. Deze gebieden zijn onder de controle van zogenaamde covenants, waarvan je er uiteindelijk één zal joinen. Je beslissing zal resulteren in een unieke verhaallijn en specifieke vaardigheden op basis van je class. Zoals steeds zullen spelers nieuwe dungeons en raids kunnen verwachten en worden Death Knights nu ook beschikbaar voor alle Allied Races.

Blizzard neemt met deze uitbreiding ook de tijd om de ervaring voor nieuwe spelers te verbeteren en zorgt voor een volledig nieuwe zone voor speler van level 1-10. Daarnaast zullen de verschillende rassen ook veel meer visuele opties krijgen die naar smaak zijn aan te passen, zoals Aziatische en Afro-Amerikaanse charactermodellen.

World of Warcraft: Shadowlands verschijnt in 2020. De game kan nu al als pre-order besteld worden voor een basisprijs van 39,99 euro. 

Overwatch 2

Overwatch 2 zal verder bouwen op het immense succes van de Overwatch-franchise en Blizzard richt zich er met deze game op om het woord ‘sequel’ een nieuwe betekenis te geven. Alle personages en maps uit de eerste game blijven behouden, al zijn je favoriete helden wel voorzien van een volledig nieuw uiterlijk. Alle skins, achievements en andere rewards die je verzameld hebt in het origineel, blijven bovendien ook gewoon beschikbaar. Dit zorgt voor een PvP-spelomgeving waar spelers van Overwatch en Overwatch 2 het tegen elkaar zullen opnemen.

Waarom nog Overwatch 2 kopen vraag je je misschien af? De aantrekkingskracht daarvoor zit vooral in de toevoeging van nieuwe co-op verhaalmissies die je samen met maximaal 4 vrienden zal kunnen spelen en dat steeds opnieuw. Speel je liever met specifieke helden? Dan kan je ze via de nieuwe Hero Missions levelen en speciale aanpassingen vrijspelen. 

Hearthstone: Descent of Dragons

Ook voor Hearthstone staat er een nieuwe uitbreiding klaar, die zal lanceren op 10 december. Descent of Dragons zal het laatste hoofdstuk worden in een verhaallijn rond de League of E.V.I.L. die het hele jaar door is opgebouwd. 

Nieuw zijn Hero Cards voor de Warrior, Warlock, Shaman, Rogue en Priest classes, die elk hun eigen versie van de legendarische draak Galakrond zullen oproepen als ze gespeeld worden, wat resulteert in een sterk Battlecry en een volledig nieuwe Hero Power.

Daarbovenop wordt het keyword ‘Invoke’ geïntroduceerd. Wanneer een kaart met invoke gespeeld wordt, zal dit Galakrond sterker maken tot op het punt dat hij transformeert in zijn derde en sterkste vorm. Terwijl je daar aan werkt, zal je ook nieuwe sidequests kunnen voltooien. Deze hebben veel weg van de legendarische quest-kaarten van de Saviors of Uldum-expansie, maar zullen veel makkelijker te voltooien zijn en resulteren in kleinere beloningen. Verder krijgt elke class zijn eigen legendarische draak, zoals de herwerkte versie van Ysera voor Druids, en werden er ook een hoop ‘dragon breath’ kaarten toegevoegd, spells die iets extra doen als je een draak in je hand hebt. 

Dan, volledig nieuw in Hearthstone, is Hearthstone: Battlegrounds. Na lang wachten introduceerd Blizzard eindelijk een nieuwe game modus voor Hearthstone, gebaseerd op het populaire auto-battling genre dat het voorbije jaar zijn opkomst aan het maken is. De nieuwe modus wordt gelanceerd op 5 november voor iedereen met een Blizzcon Virtual Ticket en zal vanaf 12 november te spelen zijn in Open Beta. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business