Facebook kijkt op tegen een monsterboete van de FTC voor zijn privacy-inbreuken. Het dossier gaat voornamelijk over Cambridge Analytica.

Microsoft wil je Explorer doen vergeten met een nieuw logo voor zijn Edge-browser. Nieuwe kleuren en een knipoog naar het iconische logo.

Advertentie

Wat ooit begon met Internet Explorer als ‘de voordeur van het internet’ kennen we vandaag onder de naam Microsoft Edge. De – op Chromium gebaseerde – webbrowser heeft na een aantal fantastische jaren ook veel zwarte sneeuw gezien. Nieuwe browsers als Firefox en Chrome kwamen op de markt, waardoor het aandeel van Edge werd teruggedrongen. Intussen werd het oude Internet Explorer afgesloten en zijn er verschillende voor- en tegenstanders van de iconische webbrowser.

Microsoft en de jacht

Met het nieuwe Edge probeert Microsoft het oude Internet Explorer te vergeten. Het nieuwe logo dat daarvoor ontworpen werd moet ons daarbij helpen. Toch blijft het altijd een knipoog naar die aloude blauwe ‘E’.

Om het nieuwe logo te laten ontdekken door Windows Insiders werd een heuse easter egg-klopjacht opgezet. Gebruikers moesten opzoek naar woorden en codes in JavaScript en verschillende afbeeldingen. Nadien konden ze dan op een website een code invoeren waarbij het nieuwe Edge-logo verscheen. Hoera!

Microsoft Ege
De nieuwe Office iconen sinds eind 2018.

Nieuwe iconen

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Microsoft ook nieuwe icoontjes voor zijn volledige Office-pakket. Van Outlook tot Skype, alle iconen werd vernieuwd en gemoderniseerd volgens het trendy ‘fluent design’ waarbij het lijkt alsof je de iconen kan vastpakken.

Toch verschilt het nieuwe Edge-logo helemaal van de rest. Een andere dynamiek, andere kleuren en vooral geen fluent design. Ben je nog steeds een fervente Edge-gebruiker? Verwacht je dan binnenkort een update waarbij je browser in een nieuw jasje wordt gestoken.