Nieuws

Spraakassistent Alexa ‘hoort’ moord

In Florida zou de slimme luidspreker Alexa getuige kunnen zijn geweest van een moord. De politie heeft de opnames die de spraakassistent gemaakt heeft, in beslag genomen als bewijsmateriaal.

Amazon’s slimme luidspreker Alexa zou weleens hét bewijs kunnen zijn in de moordzaak, waarin een vrouw in Florida gedood in haar eigen huis.

Politieonderzoek

In juli van dit jaar werd Silvia Crespo door een speer om het leven gebracht, die in haar borst was gestoken. De politie is nog steeds op zoek naar de dader, al hebben ze wel een verdachte en dat is de man van Silvia, Adam Crespo. Hij houdt vol dat het een ongeluk is geweest. Maar detectives zijn hier niet zo zeker van. Op dit moment is er nog onvoldoende bewijs en dus heeft de politie opnames van twee Echo Dots spraakassistenten in beslag genomen. Ze hebben het vermoeden dat er bewijs te vinden is van de moord op de servers van Amazon. De twee spraakassistenten stonden namelijk in het huis van Crespo en waren mogelijk ingeschakeld tijdens het fatale moment.

Alexa activeren

Als Alexa een geluid registreert, wordt dit opgenomen en doorgestuurd naar Amazon. Met de nadruk op ‘als’, want in principe luistert de spraakassistent alleen mee als je haar naam roept. Er is namelijk geen bewijs dat de Echo luidsprekers continu opnemen wat er in de ruimte wordt gezegd. De politie hoopt dat Silvia of haar man Adam wellicht onopzettelijk de luidspreker heeft geactiveerd tijdens het incident. Of dat echt zo is moet nog blijken, het onderzoek is namelijk nog in volle gang.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business