Nieuws

Problemen dwingen Mercedes elektrische EQC terug te roepen

Mercedes organiseert een terugroepactie voor een deel van zijn geleverde elektrische EQC's. Het zou gaan om 1700 wagens al zijn die cijfers niet bevestigd.

Vorig jaar lanceerde Mercedes-Benz zijn ultieme poging om mee in de elektrische wagenhype te stappen. Met een stevig plannen om de komende jaren niet minder dan 6 volwaardig elektrische wagens op de markt te brengen werd ook de EQC onthuld.

Mercedes-Benz EQC

De wagen sloeg in als een bom en had een enorm succes. Een Duits premiummerk dat erin slaagde om de waarden van een elektrische wagen helemaal uit te dragen, dat was ongezien. Vandaag heeft het Duitse automerk een aantal uitdagingen rondom de EQC op te lossen.

Via Reuters rapporteerde de autobouwer dat een transmissie-as vooraan minder duurzaam is dan eerst gedacht. Lees: het onderdeel kan het begeven, en dat wil je niet. Verder liet het automerk weten dat het niet meer kan garanderen dat het onderdeel de gehele levensduur van de EQC zal volhouden en wil risico’s vermijden.

Mercedes-Benz EQC
Sinds mei 2019 is de EQC officieel in productie.

Terugroepactie

Het feit dat dit onderdeel het kan ‘begeven’ maakt dat de wagen tot stilstand komt te staan of zelfs tot een autocrash kan leiden. En wel om die reden liet het Duitse kfz betrieb weten dat Mercedes 1.700 wagens moet terugroepen. Echter werden die cijfers niet officieel door Daimler zelf bevestigd en is het dus onduidelijk hoe groot de terugroepactie is.

Momenteel is ook nog niet geweten om hoeveel wagens het in ons land gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business