Je hebt waarschijnlijk al een paar keer meegemaakt dat Siri je niet helemaal begrijpt, of dat die ene chatbot een net iets minder relevant antwoord geeft. Het woord 'bank' kan immers twee betekenissen hebben naargelang de context, en onze spraakassistenten of chatbots raken daar soms wel al eens de draad door kwijt.

De ontwikkelaars van het spel voerden een update uit om problemen met het opstarten van het spel op te lossen. Maar veel gamers kunnen het spel nog steeds niet spelen.

Advertentie

De gelauwerde game Red Dead Redemption 2 werd gisteren na lang wachten uitgebracht voor de PC. Gamers konden het al sinds 9 oktober bestellen, als ze er als eerste wilden bijzijn. De game was een ontzettend succes op consoles, dus er werd bijgevolg hard naar deze release uitgekeken. Maar de eerste dag was één grote teleurstelling, want de lancering van het spel is verre van gepland verlopen.

Error hier, error daar

De problemen liggen bij het downloadplatform Rocketstar Game Launcher. Dat platform werd nog maar pas ontwikkeld door Rocketstar Games om hun games naar de PC te brengen. Het werkt vrij vergelijkbaar met Steam.

Spelers konden het spel wel downloaden via de Launcher, maar het effectief spelen was wat anders. De game kampt met opstartproblemen die voorlopig maar niet opgelost geraken. Veel gamers meldde op Twitter dat ze een scherm ‘The Rockstar Games Launcher exited unexpectedly’ te zien krijgen wanneer ze het spel opstarten. Op Reddit is zelfs al een hele thread ontstaan rond de problemen met Red Dead Redemption 2.

Rockstar Games gaf zijn Launcher-platform vrijwel onmiddellijk een update, maar die lijken de problemen nog niet te hebben opgelost. Nog steeds kunnen veel gamers het spel niet opstarten, en zijn die daar wel in slagen stellen veel haperingen vast. Rockstar Games blijft werken aan de problemen en heeft op zijn helppagina ook advies gegeven welke maatregelen je tijdelijk kan nemen om het spel toch in zo optimaal mogelijke condities te spelen. Enkele ‘Redditers’ geven de tips om de prestaties van je computer wat lager te zetten of enkele cores uit te schakelen. Dat resulteert wel in verminderde beeldkwaliteit, wat jammer is want de graphics zijn bij Red Dead Redemption 2 absoluut fantastisch.

RDR2: Launch issues megathread! from reddeadredemption

Outlaws

Red Dead Redemption 2 kwam eind vorig jaar uit voor PS4 en Xbox One. Het spel scoorde enorm goed en fans durven het te beschouwen als één van de beste singleplayer games ooit. Je kruipt in de huid van Arthur Morgan, die opgroeide in een groep bandieten geleid door Dutch Van der Linde. Arthur is een hondstrouw persoon, maar begint gaandeweg toch te twijfelen aan zijn levensstijl. Het verhaal plaatst je voortdurend voor dillema’s waarin je moet kiezen tussen of je bende loyaal blijven of het vasthouden aan je morele codes.

Die mogelijkheid om zelf het personage mee te vormen, staat garant voor een meeslepend verhaal dat je van begin tot einde zal boeien. Voor de afwisseling zijn er nog heel wat zijmissies (die soms misschien net iets te gekke situaties bevatten) en een prachtige open wereld die je naar hartenlust kan verkennen. Het spel bevat ook een online wereld, maar het is toch vooral de singeplayer modus die indruk maakt. Dat alles maakt Red Dead Redemption 2 een spel waar je gemakkelijk weken tot zelfs maanden zoet mee bent.

Arthur Morgan, het hoofdpersonage van Red Dead Redemption 2. Afbeelding: Rockstar Games