Nieuws

LG brengt smartphone met tweede scherm in hoes uit

Morgen komt de LG G8X Thin Q-smartphone uit in België. De smartphone wordt standaard geleverd met een hoes die nog een tweede scherm bevat.

Twee schermen is beter dan één: het lijkt de nieuwe instelling te zijn in smartphoneland. Het is een trend die nog maar een goede twee jaar begon op te spelen, maar sindsdien zijn alle grote smartphonebouwers wel op de kar gesprongen. Zo ook LG Electronics. Het Zuid-Koreaanse multimediabedrijf lanceert morgen een gloednieuwe smartphone op de markt: G8X Thin Q.

Die smartphone ziet er op het eerste zich uit als een gewone smartphone die al met een hoes rond geleverd wordt. Het grote geheim zit hem echter in die hoes. Die kan je uitklappen en plots heb je twee schermen ter beschikking. In een promovideo van LG is duidelijk te zien hoe die twee schermen zowel samen als afzonderlijk kunnen gebruikt worden. Nu kan je wel met twee dingen tegelijk bezig zijn. Bovendien zit aan de achterkant van de hoes nog een monochroom scherm om de tijd en notificaties te checken.

Dan nu het rondje technische specificaties. De smartphone is uitgerust met een Snapdragon 855-soc, 6GB RAM, 128GB opslaggeheugen en een 400mh-accu. De twee primaire schermen hebben dezelfde afmeting en resolutie, namelijk 16,25 cm en 2340×1080 pixels. Zowel de voor- als achterkant hebben een inkeping, maar enkel die aan de voorkant bevat een camera van 32 megapixel. De inkeping aan de achterkant heeft volgens LG een louter symmetrische functie. Aan de achterkant zitten nog twee camera’s met 12- en 13-megapixelsensoren. De tweede camera bevat een ultragroothoeklens.

Het besturingssysteem tenslotte is Android 9.0 Pie. LG maakte eerder dit jaar al bekend te werken aan eigen browser voor dual screen-smartphones, Whale. Het is nog niet geheel duidelijk of G8X Thin Q al zal functioneren op deze browser.

Dure vogel

O ja, we zouden het belangrijkste bijna nog vergeten: de kostprijs. In België en Nederland zal deze een slordige €949 kosten. Dat is zelfs voor een smartphone met dubbelscherm geen laag bedrag. Bovendien is het ook stuk duurder dan wat de smartphone in de Verenigde Staten kost. Daar kost die 700 dollar, wat hier €631 zou zijn (btw buiten beschouwing gelaten).

Het is trouwens niet de eerste dual screen-smartphone die LG uitbrengt. Eerder dit jaar lanceerden ze de V50 Thin Q uit die met 5G kan opereren. Alleen kregen we dit model nooit te zien in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business