Nieuws

OnePlus 8 Pro prototype met cameragat gespot

OnePlus heeft in 2019 vier smartphones uitgebracht, waarvan er twee een pop-up-camera hebben. Gezien het OnePlus 8 Pro prototype gooit de fabrikant het in 2020 echter over een andere boeg.

In 2019 heeft OnePlus ons verblijd met maar liefst vier smartphones. Een bijzondere zet, aangezien we in de voorgaande jaren op niet meer dan twee telefoons konden rekenen per 12 maanden. Nieuw is natuurlijk de Pro-lijn. Deze nog iets duurdere variant van de reguliere OnePlus-telefoons is voorzien van een ander design (denk aan de pop-up-camera) en verbeterde camera-opzet. Over zowel de OnePlus 7 Pro als de OnePlus 7T Pro zijn we erg te spreken. Kijken we naar het OnePlus 8 Pro prototype, dan lijkt er een grote verandering op komst.

OnePlus 8 Pro prototype

Althans, groot; voor smartphone-begrippen is het vrij opvallend als de frontcamera(‘s) op een andere plek te vinden is bij een nieuwe editie. Op Weibo (via Gizmochina) zijn nu twee foto’s gespot van een OnePlus-prototype, vermoedelijk de OnePlus 8 Pro. De nieuwe Pro-versie lijkt afscheid te nemen van het pop-up-mechanisme. In plaats daarvan zijn er twee camera’s geplaatst in het display, op eenzelfde manier als de Samsung Galaxy S10 Plus. In tegenstelling tot de toestellen van Samsung zit het cameragat niet helemaal in één hoek; rechts naast de uitsnede is er nog plek voor enkele icoontjes.

Ook zijn er gelijkenissen te vinden tussen het vermeende prototype en de OnePlus 7T Pro. Zo is er een gebogen display aanwezig, en vinden we aan de achterzijde eenzelfde verticale camera-opzet in het midden. Wel frappant: onder de LED-flitser lijkt een vierde lens aanwezig. De kleur van het OnePlus 8 Pro prototype is niet heel duidelijk, maar het lijkt een nieuwe kleurcombinatie te zijn van de Chinese fabrikant.

Verdere geruchten

Op dit moment is het nog onzeker wanneer de echte OnePlus 8 Pro überhaupt het levenslicht gaat zien. Kijken we naar voorgaande releases, dan zal deze nieuwe smartphone pas medio Q2 van 2020 gepresenteerd worden. Verder wordt er hevig gespeculeerd over een 120Hz display, evenals een Snapdragon 865 en 12GB RAM. Voor nu is het echter afwachten geblazen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business