AV-Test ziet het aantal malware dat bedoeld is om de Meltdown- en Spectre-lekken te misbruiken gestaag stijgen.

We zullen nog even moeten wachten op de lancering van de augmented reality headset en AR-bril van Apple.

Naar verluidt kunnen we de headset van Apple pas vanaf 2022 verwachten, de AR-bril komt zelfs een jaartje later.

Moeilijkheden

Eerder wekte een aantal analisten, waaronder de bekende Apple analist Ming Chi-Kuo, de suggestie dat de headset volgend jaar al zou verschijnen, maar volgens The Information is tijdens een interne presentatie op het Apple hoofdkantoor gezegd dat de lancering in 2022 wordt gehouden. Er zouden moeilijkheden zijn ontstaan bij de ontwikkeling van de headset, ook wel bekend onder de codenaam N301, wat de mogelijke reden is voor de verlate lancering.

Menselijke detectie

Volgens anonieme bronnen die aanwezig waren bij de presentatie van Apple, zijn er ook nieuwe details onthuld over de augmented reality headset en AR-bril. Zo heeft de headset AR en VR mogelijkheden, een hoog resolutiescherm om informatie te tonen en virtuele voorwerpen te mengen met de echte wereld. Ook gebruikt hij externe camera’s voor 3D scannen en om de omgeving van de gebruiker in kaart te brengen, hij detecteert niet alleen objecten zoals meubels maar ook of er mensen in de buurt zijn. De AR-bril die staat gepland voor 2023, kan in tegenstelling tot de headset wel langer gedragen worden. Volgens The Information lijken “de huidige prototypes op een dure zonnebril met dikke randen waar de batterij en chips zich in bevinden”. Apple zou van plan zijn om ontwikkelaars volgend jaar te vragen om apps te gaan maken voor de AR headset.

Eerder gingen er ook geruchten dat Apple zou gaan samenwerken met gamemaker Valve voor de ontwikkeling van een AR-bril. Maar zowel op de geruchten van The Information als deze, heeft Apple nog niet gereageerd.