Dropbox plant in de eerste helft van dit jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden, al geeft het bedrijf zelf geen commentaar

Twitch brengt een nieuw softwareprogramma uit dat onervaren streamers wil ondersteunen.

Gisterenavond heeft de streamingdienst Twitch zijn nieuwe software Twitch Studio naar het grote publiek gebracht. Met deze nuancering: voorlopig is de bètaversie enkel nog maar opengesteld voor Windows PC. Het is compatibel voor elke Windowsversie vanaf Windows 7. Twitch voegt daar wel aan toe dat Mac, iOS en Android sowieso snel zullen volgen.

Barrière

Met Twitch Studio richt de streamingdienst zich vooral tot nieuwe streamers, die nog niet veel kennis en professionele middelen hebben. Volgens Twitch is dat een barrière die veel mensen tegenhoudt te beginnen met hun eigen streamingkanaal, en die grens willen ze nu verlagen. Het programma helpt hen dan ook stap voor stap op weg bij het opnemen van hun eerste video. Streamers worden begeleid bij de installatie van de webcam en micro, het instellen van de beeldresolutie, het kiezen van de lay-out etc. Zelfs tijdens het streamen maakt de software het eenvoudiger om te chatten met kijkers. De software moet dan ook vooral dienen om streamers vertrouwd te doen raken met de diensten die Twitch aanbiedt.

De timing van de release lijkt niet geheel toevallig. De concurrentie van Twitch wordt alsmaar sterker. Recent verloor het platform enkele populaire streamers aan Microsoft’s Mixer. Ook Google Stadia dat er volgende week aankomt, zal het voor gamers eenvoudig maken om hun gamesessies live uit te zenden.