Nieuws

Helft van het personeel van Dell moet in 2030 uit vrouwen bestaan

Dell heeft zichzelf als doel gesteld om de komende jaren steeds meer vrouwen aan te nemen. In 2030 moet de helft van het personeel vrouw zijn.

Niet alleen wil Dell dat het personeelsbestand over een decennium voor de helft uit vrouwen bestaat, ook hebben ze als doel gesteld dat 40% van de managers tegen die tijd vrouw moet zijn.

 

Diversiteit

Hiermee volgt Dell in de voetsporen van Facebook, die eerder al als doel stelde om het aantal werknemers te verdubbelen in de komende vijf jaar. De doelstelling van het technologiebedrijf is dat tegen 2030 50% van het personeel vrouw is. Op dit moment bestaat het personeel van Dell wereldwijd uit 30% vrouwen, waarvan 23% een managersfunctie heeft. Dat laatste moet volgens het bedrijf ook met 17% omhoog in de komende elf jaar. Het doel is om meer diversiteit te zien in het personeel en dus wil Dell ook meer Afro-Amerikanen en Latino’s aannemen. In cijfers, 25% van het personeel in Amerika moet een andere achtergrond hebben en 15% daarvan willen ze op een managerspositie.

Voorlichten

Daarnaast wil het bedrijf 95% van de teamleden meer bijbrengen over vooroordelen, zowel bewust als onbewust, en over intimidatie of pesterijen op de werkvloer. Dit alles om een zo prettig mogelijke sfeer te creëren in het bedrijf. In de technologiesector zijn de man-vrouw verhoudingen al eeuwenlang scheef, maar dat geldt ook voor de etniciteit van werknemers. Grote technologiebedrijven als Dell en Facebook, maar ook Microsoft zien dat nu in en willen dit graag veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business