Nieuws

Facebook-app schakelt automatisch de camera in op de iPhone

Dat Facebook je op allerlei manieren in de gaten probeert te houden wisten we eigenlijk al, maar dat ze je nu ook stiekem begluren via je eigen selfiecamera is nieuw.

Bij het openen van de Facebook-app wordt de camera aan de voorkant op je iPhone meteen geactiveerd, dat ontdekte Twitteraar Joshua Maddux.

Bug

Tijdens het scrollen door het nieuwsoverzicht van de Facebook-app worden er dus beelden opgenomen via de selfiecamera. Het is goed mogelijk dat dit in het geheim gebeurt aangezien er geen indicator is van wanneer de app toegang heeft tot de camera. En dat roept vele vraagtekens op. Doet Facebook dit bewust om het gedrag van gebruikers te analyseren of is het een fout in het systeem? Het technologiebedrijf beweert dat het om een bug gaat die per ongeluk is toegevoegd aan de code. Ook zou er geen bewijs zijn van beelden, zowel foto’s als video’s, die worden verzonden naar de servers van Facebook.

Hulp is onderweg

Het bedrijf zegt al er al een herziening is ingediend bij Apple die de bug moet verwijderen en dan zou het probleem verholpen zijn. Facebook meldt overigens dat dit alleen bij iPhones van toepassing is, waarbij de gebruiker de app toestemming heeft verleend om de camera te gebruiken. Voor de zekerheid adviseren wij mensen die in het bezit zijn van een iPhone wel om de Facebook-app voorlopig niet te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business