De afschaffing van de netneutraliteit in de Verenigde Staten kan in Europa op voornamelijk afwijzende reacties rekenen. Proximus-CECO Dominique Leroy ziet echter wel redenen om aan het concept te sleutelen.

Vanaf nu kun je muziek virtueel pinnen op de muur, Spotify is namelijk te gebruiken op de Magic Leap augmented reality headset.

Advertentie

Stel je voor dat je de muziek van je favoriete artiest voor je kunt zien in je eigen woonkamer. Dat is nu mogelijk met de Magic Leap AR-headset, die de Spotify-app beschikbaar heeft gemaakt voor hun augmented reality bril. Hiermee kun je je favoriete muziek opnieuw categoriseren, nieuwe lijsten maken, nieuwe nummers toevoegen, oude verwijderen en je kunt er een ruimte in je huis aan verbinden. Met de Magic Leap AR-headset pin je bijvoorbeeld de playlist ‘t Koffiehuis in de keuken als je ‘s ochtends lekker met rustige muziek op de achtergrond wilt genieten van je eerste kopje koffie. En je eigen muzieklijst pin je in de woonkamer, waar je na een lange dag op kantoor even wil ontspannen met je favoriete liedjes.

Magic Leap
credit: Magic Leap

Driedimensionale interface

De app toont een driedimensionale Spotify interface over de realiteit heen die de locatie detecteert waar je je bevindt, zo weet hij welke muziek aan welke ruimte verbonden is. Om de app te kunnen gebruiken op de AR-headset moet je beschikken over Spotify Premium. De headset heeft kleine ingebouwde luidsprekers die zich naast je oren bevinden als je de bril draagt. Maar als je liever je eigen oortjes gebruikt is dat ook mogelijk, er zit namelijk een aansluiting op.

De populaire muziekapp is overigens niet de enige die beschikbaar is op de Magic Leap AR-bril, ook kun je verschillende games zoals Angry Birds en Star Wars spelen. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan de AR-headset, hij kost maar liefst 2295 dollar. En is ook nog eens beperkt beschikbaar in de VS.