Nieuws

‘Apple gaat abonnementen aanbieden in bundels’

De komst van Apple-bundels zou in het voordeel werken van trouwe Apple-gebruikers die al meerdere diensten gebruiken. Op dit moment is er echter nog niet veel duidelijk.

De afgelopen maanden heeft Apple zeker niet hoeven klagen over een gebrek aan aandacht. Waar de fabrikant enkele weken geleden met veel poespas de nieuwe iPhone 11-serie onthulde, was het afgelopen week de hoogste tijd om Apple TV Plus te lanceren. Ook Apple Arcade mag niet vergeten worden. Per 2020 lijkt de fabrikant uit Cupertino Apple-bundels te willen gaan aanbieden, om zo trouwe gebruikers tegemoet te komen.

Apple-bundels in de maak

Bloomberg meldt dat dit idee achter de schermen speelt bij Apple. Deze informatie zou volgens de bron af te leiden zijn uit de informatie die in de nieuwe overeenkomst staat van Apple met uitgevers. Daar moet ergens genoteerd zijn dat Apple haar diensten mogelijk in een bundel gaat aanbieden. Dit gaat doorgaans gepaard met een korting vergeleken met de losse abonnementsprijzen van elke dienst.

Naast Apple News Plus, TV Plus, Apple Arcade én Apple Music kunnen gebruikers ook betaalde iCloud-opslag kopen. Er is dan ook genoeg content om te verpakken in een bundel. Helaas is er op dit moment nog niets bekend over welke abonnementen exact in een Apple-bundel gestopt gaan worden.

Helemaal uit het niets komt dit gerucht zeker niet. Tim Cook meldde eerder al dat er plannen waren om een abonnementsdienst aan te bieden. Dit gebeurde tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers. Apple wilde niet ingaan op de beweringen van Bloomberg, waardoor het nu vooral een kwestie van afwachten is geblazen.

Niet de eerste

Mocht Apple bundels gaan aanbieden, dan is het niet de eerste grote techgigant die daarmee komt. Grote concurrent Amazon combineert namelijk ook haar diensten in het Amazon Prime-abonnement. Hoewel de Benelux nog niet heel erg warm wordt van Amazon, is een groot deel van de Amerikaanse huishoudens wel al voorzien van deze bundel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business