Nieuws

Huawei P30 (Pro) en Mate 20 (Pro) Android 10 uitrol van start

Een maand geleden verscheen al de Android 10-update voor de Mate 20 Pro. Helaas was dit niet de consumentenversie. Die is nu voor meerdere Huawei high-end telefoons te downloaden.

Het is een bijzonder jaar geweest voor Huawei. Kijken we puur naar de verkoopcijfers, dan is er in veel markten niet eens zo heel veel aan de hand. Duiken we iets dieper in de materie, dan zien we een redelijke chaos: door het handelsverbod van de VS vanwege mogelijke spionagepraktijken mag de fabrikant niet meer samenwerken met Amerikaanse bedrijven, en dus ook geen nieuwe telefoons uitbrengen met een volwaardige versie van Android.

Huawei P30 Pro & Mate 20 Pro naar Android 10

Gelukkig worden oudere toestellen nog wel goed ondersteund, zo blijkt uit de Huawei P30 Pro Android 10-update. Naast het meest recent gelanceerde vlaggenschip in de Benelux van Huawei ontvangen ook de Huawei P30, Huawei Mate 20 Pro, en de reguliere Huawei Mate 20 een update naar Android 10. Zoals verwacht is het geen schone schil van Android. In plaats daarvan gaat het om EMUI 10. Deze softwareschil voert diverse wijzigingen door aan Android, waardoor het een herkenbare look krijgt en hier en daar wat features toevoegt, aanpast en/of vervangt.

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

De update voor alle apparaten is ongeveer 4,5GB groot. Gezien de minimale opslag van elke telefoon (128GB), moet dat niet meteen voor problemen zorgen. Op dit moment is de update enkel en alle te downloaden via de HiCare-applicatie van Huawei. Mocht je de update nog niet kunnen binnenhalen, wees gerust: de update rolt in fases uit, waardoor het even kan duren voordat jij aan de beurt bent.

Nieuw in EMUI 10

De nieuwe versie van EMUI is weer een stuk beter dan zijn voorganger; menu’s zien er strakker en minder bombastisch uit dan voorheen. Daarnaast zijn er weer tal van nieuwe features ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een Dark Mode, meer opties om je privacy-gegevens te beschermen, én een sneller en beter werkend deelmenu.

Of toekomstige Huawei’s ooit op de markt gaan komen met Android 10, is op dit moment nog onzeker. Mocht het handelsverbod stand blijven houden, dan zou het zomaar eens kunnen dat Huawei haar toekomstige telefoons uitrust met HarmonyOS, een besturingssysteem dat volledig door Huawei zelf is gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business