Gebruikers van een Samsung Galaxy Watch en Galaxy Watch Active zullen kunnen genieten van gloednieuwe functies.

Samsung heeft enkele oudere smartwatchmodellen een tweede leven gegeven. Het gaat meer bepaald om de Galaxy Watch en Galaxy Watch Active die in augustus 2018 uitkwamen. Die hebben een update gekregen die enkele van de nieuwste functies bevatten die Samsung introduceerde met de Galaxy Watch Active 2, die op 23 september gelanceerd werd. De alleroudste modellen zoals de Gear Sport vallen wel uit de boot.

Enkele van deze nieuwe functies bevat onder meer een nieuwe roterende interface. Die is vooral nieuw voor de Watch Active. Er worden ook heel wat nieuwe opties toegevoegd om de iconen op het gebruikerspaneel aan te passen. Ook één van de minpunten die de Watch bevatte, namelijk geen zichtbare tijdsweergave wanneer de horloge inactief was, is met de update weggewerkt.

Bixby & Samsung Health

Samsung heeft voor zijn nieuwste smartwatch ook erg geïnvesteerd in het verbeteren van de AI die Samsung’s virtuele assistent aanstuurt. Bixby, de naam die Samsung het beestje heeft gegeven, staat nog niet echt op hetzelfde niveau als de assistenten van Amazon, Google en Apple. De stemassistent kan nu gebruikt worden tijdens het sporten en maakt het mogelijk om via de smartwatch andere slimme apparaten met Samsungs SmartThings-technologie te besturen. De assistent is ook in eel wat meer talen beschikbaar: Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Brits Engels. Die functies zitten in de nieuwe Watch Active 2, en worden dus ook via de update in Watch en Watch Active geïnstalleerd.

Tenslotte zal ook Samsung Health een grondige update krijgen. De ‘Daily Active’-functie zal nu rondetijden voor je bijhouden en deze aftoetsen tegen de doelstellingen die je hebt ingegeven. De smartwatch zal je ook verwittigen wanneer je een lage hartslag hebt.

Het is zeer opvallend dat Samsung de oudere modellen zo snel na de release van Watch Active 2 zo’n grondige update geeft. De toepassingsmogelijkheden zijn voor de oudere smartwatches nu nagenoeg gelijk aan wat de Watch Active 2 te bieden heeft. Als je in het achterhoofd houdt dat het prijsverschil tussen een Galaxy Watch en Watch Active 2 bijna €100 is, kan dat wel eens een negatieve impact hebben op de verkoopresultaten van Samsungs nieuwste speeltje. De update wordt vanaf vandaag uitgerold en dat zal per regio aangepakt worden.